A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Olaszrizling

Csernyik Pince Mátrai Olaszrizling 2012

Véleményünk szerint

Érett tónusú, körtére, sárgadinnyére, birsre, mandulára emlékeztető jegyeket hordozó illat. Kóstoláskor érezzük, hogy a bor szerkezetét néhány gramm maradék cukor kerekíti, de mindez belesimul az ugyanúgy az édes íztónusú gyümölcsösségről szóló kortyba. A krémes test és az alkohol jelenléte közepesnek hat a mellettük visszafogottan érezhető, kerek savaknak köszönhetően. A lecsengésben finom gyógynövényesség bukkan elő.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az bor alapanyaga a Gyöngyöstarján határában található, andeziten kialakult barna erdőtalajjal bíró Borhy-dűlőből származik. A szüretre 2012. szeptember 4-én került sor. Az egészséges, szépen érett szőlő bogyózás és zúzás után azonnal a présbe került. Az erjesztést 24 órás mustülepítés előzte meg. A tétel egyharmada fahordóban erjedt és érlelődött, kétharmada tartályban erjedt, és érlelődött. Az első fejtés után 3 hónapig finomseprőn érlelődött a bor felkeverés nélkül.

Érlelési információk

A tétel egyharmada 7 hónapig negyedik és ötödik töltésű 225 literes fahordóban, a kétharmada szintén 7 hónapig tartályban érlelődött. 2013 áprilisában palackozva.

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!