A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Kéknyelű Selection

Borbély Családi Pincészet Badacsonyi Kéknyelű Selection 2009

Véleményünk szerint

Amikor először a pohárba szagolunk, a visszafogott intenzitású illatban virágos, minerális jegyeket fedezünk fel; szellőztetéssel azonban barack és alma is előcsalogatható belőle. A kortyban az ásványosságot már egyértelműen a korábban említett almás íz kíséri. Közepes testű bor, amelyben finoman jelenik meg az alkohol, és a savérzet sem tűnik túlzónak. Párolt csirkét tálalnánk mellé zsenge tavaszi, nyári zöldségekkel: cukorborsóval, sárgarépával, karalábéval.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-03-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kéknyelű

A pincészet borbemutatása

A kéknyelű a Badacsonyi borvidék ősi hungaricum fajtája. Két meghatározó dűlőből válogattuk az egészséges kéknyelű szőlő legjavát. (Badacsonytomajról a Gulácsi-hegy délkeleti oldaláról, a Csángó-dűlőből és a Csobánc-hegy déli oldaláról, a Kőmagas-dűlőből.) A vulkáni talajnak köszönhetően egyedi minerális karakter, élénk savak, nemes harmónia jellemzi a 8 hónapig fahordóban érlelt nagy bort. Palackozás után további egy évig érleltük palackban. Magas káliumtartalma kedvező élettani hatású. A 2011-es Hungaricum borverseny aranyérmes bora

Érlelési információk

A bor nyolc hónapot töltött nagy tölgyfa hordóban, majd a piacra kerülés előtt egy év palackos érlelést kapott.

Hol vásárolható meg

Selection Delicates, Szent István Borszaküzlet, Trattoria Toscana, L'Enoteca Borbár stb.

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!