A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Balatoni Kéknyelű

Kál-Vin Pincészet Balatoni Kéknyelű 2013

Véleményünk szerint

Az ezüstfehér színű bor illata visszafogott intenzitású és karakterében almára, virágokra, zöld fűszerekre emlékeztet. A kortyban érezhető élénk savérzet előcsalogatja a citrusos, grépfrútos asszociációkat, amelyek mellett ásványos vonal jelenik meg, összességében szikár aromatikát rajzolva ki. Könnyed testen, alacsony alkoholtartalmon nyugszik ez az üde kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balaton-felvidék
 • Alkohol %

  11,2 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kéknyelű

A pincészet borbemutatása

A kéknyelűt kizárólag a Badacsonyi borvidéken és a szorosan kapcsolódó termőhelyeken termeljük. Borára az elegáns, nemes száraz bor kifejezés illik. Nevét a levél nyelének kékeslila színéről kapta. Ha szőlővirágzáskor hűvös, esős az idő, önmagában rosszul termékenyül, ezért budaival, az utóbbi években rózsakővel vegyesen vagy váltott sorokban is telepítjük. A Badacsonyban évente megrendezett „Kéknyelű Virágzás Ünnepe” során a kéknyelű virágának megáldása is a jó termést hivatott segíteni. A Fekete-hegy a Balaton-felvidék legnagyobb méretű bazalthegye, geológusok szerint a Somlóval azonos földtörténeti keletkezésű. A 2013-as évjáratú Kéknyelű borunk finom virág- és növényi illatával, enyhén fűszeres, „bazaltos” ízével, elegáns savaival, frissességével nyerheti meg fogyasztóját.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás. 2014 júliusában palackozták.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Kál-Vin Pincészet, Mákvirág Borház Révfülöp

Kál-Vin Pincészet bemutatása

A Kál-Vin Pincészet első generációs szőlészeti-borászati és vendéglátással foglalkozó családi vállalkozás. A szőlőterületek a Káli medencét északról határoló Fekete-hegy délnyugati oldalán, bazalt talajon és a Badacsonyi borvidékhez tartozó Balatonrendes, permi, vörös homokkő talajú Rendesi-hegy déli fekvésében találhatók. A pincészetet és a melegkonyhás vendéglőt magába foglaló Mákvirág Borház a vásárlás után felújítással, komplett bővítéssel nyerte el mai formáját. Nevét az építtető eredeti tulajdonos fiának és barátainak az életet szerető, könnyed életviteléről örökölte.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!