A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Rizling

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Rizling 2014

Véleményünk szerint

Ránézésre közepes testet ígér. Illatában petrol, gyümölcsök, cukorka, menta, zöldfűszerek, borsikafű, citromfű. Némi fedettség, gyorsan tisztul. A korty kevésbé telt. Jelentős citrusosság, savanyúcukor. Kifejezett citrom íz, kis kesernye. Rövid. A hordó éppen hogy csak feltűnik és kerekíti.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  11,5 %
 • Palackmennyiség

  49000
 • Ár

  1600 ft
 • Fajtaösszetétel

  70% olaszrizling
  30% rajnai rizling

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Sav: 7,5 g/l. Cukor: 1,1 g/l. A pincészet és a borvidék méltán legnépszerűbb bora. Az olasz és rajnai rizling boldog házasságából derűsen déli hangulatú virágos rizling született. Finoms savai szép tartást adnak neki, leheletnyi ászkolás teszi teljessé. Illatában ibolya és szőlővirág citrusokkal, melyek ízében is visszaköszönnek. Fehér húsokhoz, halhoz, sajtokhoz és baráti beszélgetésekhez ideális.

Érlelési információk

tartályos érlelés, palackozva_ 2015.08.

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása

A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!