A pincészet borbemutatása
Érzékien gyümölcsös száraz muskotály, melyben megörződött a szőlővirág íze és illata. Túlmutat a megszokott muskotályos ízen (jázmin és narancsvirág), fűszeressége egyedülálló (gyömbér, fehérbors, koriander) és friss savai üdévé teszik. Ideális aperitif, érzékeket ébresztő és mindig vidám bor. Gyümölcsös és fűszeres, keleti ételekhez is kiváló, 10-12 fokon.
Érlelési információkTölgyfahordó érlelés; palackozva: 2015.03. |
Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása
A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.