A pincészet borbemutatása
A Szeremley Birtok különlegességeként telepített bakator, cabernet sauvignon és pinot noir házasításával újjászületett a badacsonyi vörösbor régi hagyománya. Kisfahordós érlelése a vulkanikus talajra jellemző mineralitással párosul. Erdei szamócát és áfonyát idéző ízvilága édesen kerek tanninokkal kiegészülve teszi igazán kedvessé. Kedvencei a vörös húsok, a magyar és a mediterrán konyhák ételei.
Érlelési információkKis tölgyfahordós érlelés. Palackozva: 2013.08. |
Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása
A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.