A pincészet borbemutatása
Elegáns, kiegyensúlyozott, koncentrált, jó egyensúlyú, ásványos, a termőtáj ízlenyomatát határozottan megmutató bor a Lőcse-dűlőről, mely jelentős érlelési potenciállal rendelkezik. Kóstolásakor a furmintra jellemző mandulavirág-illat jelenik meg először, majd kicsit később jelentkezik egy finom, vaníliás benyomás, mely az új fahordós érlelésből származik. Az évjáratra jellemző markáns, érett savak hosszú, intenzív lecsengést adnak a bornak. Javasoljuk markáns fehér húsokhoz, tejszínes gombásmártással készült ételekhez, csülökhöz, káposztás húsételekhez. Fogyasztási hőmérséklete 11-12 fok.
Érlelési információkÚj fahordós erjesztés, battonage 1 hónap, pincei hordós érlelés 7 hónap. |
Pinceidő2 év |
Hol vásárolható meg
www.beresbor.hu webáruház, Veritas, Eszencia Étterem, Magita Hotel és Étterem
Béres Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
A Béres Szőlőbirtok, a Béres Csoport új "cseppje" 2002-ben kezdte működését, Erdőbényén, 90 hektáros birtokon, melyből 45 hektár a termőterület. A szőlőterületnek, a Lőcse dűlő alján található 10 hektáros darabja "öregszőlő", 35 hektár pedig az új telepítés. A birtok a Bényei-medence dél-délnyugati kitettségű negyedében fekszik a Tolcsva-hegy a Fel-hegy és az őket összekötő Diókút oldalain. A 2009-ben termőre forduló új telepítésekkel együtt, erős terméskorlátozás mellett (3,5-5,5 t/ha) 1200-1500 hl (180-200 000 palack) éves termeléssel már mennyiségi oldalról is a jelentős tokaji borászatok közé sorolódik. A Tokaj Renaissance tagja. További információk: www.facebook.com/beresbor és a www.beresmelinda.hu oldalakon.