A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Béres Lőcse Furmint

Béres Szőlőbirtok és Pincészet Béres Lőcse Furmint 2008

Véleményünk szerint

Az érett karakterű illatba az aszalt citrusok és a baracklekvár visz játékosságot; ez a lendületes gyümölcsösség szerepet oszt magának még a markáns hordós érlelésű jegyek mellett is. A korty füstös aromái és azok töménysége a szilvalekvárt juttatják eszünkbe a kóstoláskor, persze érzünk itt vaníliás, pörkölt mandulás, szegfűszeges, ásványos, mentás jegyeket is. A savak ott vannak, bár az ízek némileg elfedik őket, a test közepesnek hat, a lecsengés hosszú.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-03-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  8000
 • Ár

  2800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

Elegáns, kiegyensúlyozott, koncentrált, jó egyensúlyú, ásványos, a termőtáj ízlenyomatát határozottan megmutató bor a Lőcse-dűlőről, mely jelentős érlelési potenciállal rendelkezik. Kóstolásakor a furmintra jellemző mandulavirág-illat jelenik meg először, majd kicsit később jelentkezik egy finom, vaníliás benyomás, mely az új fahordós érlelésből származik. Az évjáratra jellemző markáns, érett savak hosszú, intenzív lecsengést adnak a bornak. Javasoljuk markáns fehér húsokhoz, tejszínes gombásmártással készült ételekhez, csülökhöz, káposztás húsételekhez. Fogyasztási hőmérséklete 11-12 fok.

Érlelési információk

Új fahordós erjesztés, battonage 1 hónap, pincei hordós érlelés 7 hónap.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

www.beresbor.hu webáruház, Veritas, Eszencia Étterem, Magita Hotel és Étterem

Béres Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Béres Szőlőbirtok, a Béres Csoport új "cseppje" 2002-ben kezdte működését, Erdőbényén, 90 hektáros birtokon, melyből 45 hektár a termőterület. A szőlőterületnek, a Lőcse dűlő alján található 10 hektáros darabja "öregszőlő", 35 hektár pedig az új telepítés. A birtok a Bényei-medence dél-délnyugati kitettségű negyedében fekszik a Tolcsva-hegy a Fel-hegy és az őket összekötő Diókút oldalain. A 2009-ben termőre forduló új telepítésekkel együtt, erős terméskorlátozás mellett (3,5-5,5 t/ha) 1200-1500 hl (180-200 000 palack) éves termeléssel már mennyiségi oldalról is a jelentős tokaji borászatok közé sorolódik. A Tokaj Renaissance tagja. További információk: www.facebook.com/beresbor és a www.beresmelinda.hu oldalakon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!