A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Naparany

Béres Szőlőbirtok és Pincészet Naparany 2013

Véleményünk szerint

Színe citrom. Illata érett, reszelt almás oxidáltság, továbbá sárga virágok, hárs, nektár. Érett citrusos és nyári almás ízjegyek mellett füstös, pörkölt hordós jegyek. A hordó egyértelműen jelen van, de nem uralja el a kortyot. A kortyban jelentős savérzet, ásványosság, kitölti a szájat. A korty közepesen hosszú, vajas-krémes textúrájú, végén az alkohol melegít. A közepesnél nagyobb test. Szerethető bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-04-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14,3 %
 • Palackmennyiség

  3133
 • Ár

  2300 ft
 • Fajtaösszetétel

  80% furmint
  20% hárslevelű

A pincészet borbemutatása

A furmint savai és ásványossága, a hárslevelű gyümölcsössége és a rövid tölgyfahordós érlelés teszik egyedülállóan kerekké és harmonikussá ezt a cuvée-t. Füstölt és grillételek mellé kiváló választás.

Érlelési információk

3 hó tölgyfahordós érlelés, palackozva: 2015.05.

Béres Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Béres Szőlőbirtok, a Béres Csoport új "cseppje" 2002-ben kezdte működését, Erdőbényén, 90 hektáros birtokon, melyből 45 hektár a termőterület. A szőlőterületnek, a Lőcse dűlő alján található 10 hektáros darabja "öregszőlő", 35 hektár pedig az új telepítés. A birtok a Bényei-medence dél-délnyugati kitettségű negyedében fekszik a Tolcsva-hegy a Fel-hegy és az őket összekötő Diókút oldalain. A 2009-ben termőre forduló új telepítésekkel együtt, erős terméskorlátozás mellett (3,5-5,5 t/ha) 1200-1500 hl (180-200 000 palack) éves termeléssel már mennyiségi oldalról is a jelentős tokaji borászatok közé sorolódik. A Tokaj Renaissance tagja. További információk: www.facebook.com/beresbor és a www.beresmelinda.hu oldalakon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!