A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bio Sauvignon Blanc

Dobosi Pincészet Bio Sauvignon Blanc 2013

Véleményünk szerint

Körtés, sárgadinnyés, mézes jegyek határozzák meg a bor illatát, mellettük azonban csalános és citrusos villanások is felfedezhetőek. A korty felépítését leginkább kereksége jellemzi, amelyet a könnyednél teltebb test mellett a közepes alkohol, a lágyabb tónusú savérzet és néhány gramm maradék cukor jelenléte tesz lehetővé. Az illat sárga húsú gyümölcsei kóstoláskor is visszatérnek, mindemellett azonban fűszeres, bodzás és ásványos tónus tűnik fel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-03-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  1800-2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

Dobosi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A fajtára jellemző szép fűszeressége már az illatában is mutatkozik, de ami még fontosabb, hogy ízében is megjelennek a bodzás és vágott füves jegyek. Egy igazán könnyed, ropogós, de visszafogott savakkal rendelkező bor.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Hol vásárolható meg

Club Service, Debreceni Campus, Mechwart Pince

Dobosi Pincészet bemutatása

A Dobosi Pincészet családi vállalkozás, amely az 1700-as évek elején jött létre Szentantalfán, a Balatontól 5 kilométerre, Zánka és Nagyvázsony között elterülő, festői szépségű kistelepülésen. Pincészetünkben a szőlőtermesztés hagyományai csaknem három évszázadon át apáról fiúra szálltak. Mivel a magyarság őstörténetében a szőlészet-borászat egy több ezer éves múlttal rendelkező ágazat, ezért úgy gondoltuk, hogy a művelés technikájában a régi jól bevált módszereket alkalmazzuk, melyek eredményeként valódi biobort tudunk készíteni. A Dobosi Pincészet széles termékkínálatának köszönhetően mindenki megtalálja a maga borát, legyen fiatal vagy idős, kezdő vagy tapasztalt, fogyasztó vagy esetleg gyűjtő!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!