A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Birtokbor Édes

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Birtokbor Édes 2013

Véleményünk szerint

A sárga színű bor magas fokon koncentrált gyümölcsös illattal bír, benne trópusi és a kontinentális klímán érő sárga húsú gyümölcsök érezhetőek. Az egyenes savgerinc szab irányt a bornak, e szerkezeti elem ugyanakkor engedi kibontakozni a sárgadinnyére, sárgabarackra, ananászra fókuszáló aromatikát. A telt test és alacsony alkoholtartalom mellett a bort jelentős cukortartalom építi fel. Tartalmas, élvezetes tétel, amely komoly és hosszú lecsengéssel zárul.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-21

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  10.5 %
 • Palackmennyiség

  4146
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  kövérszőlő
  sárgamuskotály
  hárslevelű

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az alapanyag a Szerelmi, az Őszhegy és a Veres dűlőkből származik. A szüretre 2013. november 2-án került sor, a palackozásra pedig 2014. május 15-én. A bor maradék cukortartalma 150.9 gramm/liter.

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!