A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Veres

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Veres 2013

Véleményünk szerint

A halványsárga színű bort megszagolva sárga húsú gyümölcsök, fehér virágok és viasz jut az eszünkbe. A kortyban a zamatos, élénk savak bizonyulnak meghatározónak, e mellé rendeződik a citrusos ízvonal, amely utat enged az illatban felidézett aromáknak is. Az alapot biztosító test közepes, az alkohol alacsony. Hosszú élettartamot ígérő, letisztult és egyenes kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-07

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  1079
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Mád határában lévő Veres-dűlő vulkanikus talajjal, nyugati fekvéssel bír. A furmintültetvény 31 éves. 2013-ban október 7-én zajlott le a szüret, a bort 2014. május 22-én palackozták.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!