A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Őszhegy

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Őszhegy 2013

Véleményünk szerint

A halványsárga színű bor illata időt kér magának, elsőre egy kamillás, gyógynövényes karaktert mutat, amely hamarosan virágoknak, majd körtének és más sárga húsú gyümölcsöknek adja át a helyét. Tartalmas, ugyanakkor nem túláradó az illatvilág. Az élénk savaktól zamatos a bor, emellett érezhető rajta a közepes súlycsoportba sorolható beltartalom és az ennek megfelelő alkohol is. Az ízvilágot az ásványok mellett citrusok és alma színesíti, a lecsengés zöld fűszerekkel búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  817
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% sárga muskotály

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Mád határában húzódó Őszhegy-dűlő talaja vulkanikus, kitettsége déli, délnyugati. A szüretre 2013. szeptember 8-án került sor, a bort 2014. május 6-án palackozták.

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!