A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Blanc Fleur

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. Blanc Fleur 2008

Véleményünk szerint

A pezsgő színe citrom, illata élénk, kezdetben florális, majd a gyümölcsök közül a zöldalma és a zöldbarack, a körte is megjelenik, kis mézesség kíséretében. Később, ahogy nyílik, finoman az elvárt toastosság, kenyérhéjas jegyek is felbukkannak. A kortyban ugyanakkor a citrom, a zöldalma jegyei uralkodnak, száraz érzetet ad. A buborékok aprók, kis krémességet biztosítanak. Jó ivású tétel, üde.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-12-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  12 %
 • Palackmennyiség

  32000
 • Ár

  3520 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot blanc

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Pinot Blanc gyümölcsös, citrusos ízei a mediterrán estéket, illatvilága a nyári réteket juttatja eszünkbe. Az extra dry kategóriába tartozó pezsgőt, 7-8 ºC hűtve javasoljuk és jó szívvel ajánljuk könnyű ételekhez, süteményekhez. De akár önmagában fogyasztva is feledhetetlen élményt nyújt. (Cukor 12 g/l; sav 7,2 g/l.)

Érlelési információk

Palackban erjesztett és érlelt, tradicionális módon seprőtelenített pezsgő. Palackozva: 2008 március.

Pinceidő

max. 2017-ig

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása

A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!