A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pécselyi Pinot Blanc

Söptei Pince Pécselyi Pinot Blanc 2013

Véleményünk szerint

Színe halvány citrom, zöldes reflexekkel. Illata lassan bontakozik ki, majd érettebb karaktert mutat. Rövid, a kortyban kevés citrom, grapefruit jelennek meg, ezt kevés szén-dioxid egészíti ki. Szégyenlős, nem kifejezetten karakteres, de jó ivású, tiszta bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-09-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  2080
 • Ár

  1600 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot blanc

A pincészet borbemutatása

Roppanós, gyümölcsös karakterrel rendelkező bor. Erősen ásványos, visszaadja a termőhely karakterét. (Sav 6 g/l; cukor 1 g/l)

Érlelési információk

8 hó tartályos érlelés. Palackozva: 2013.06.03.

Pinceidő

2 év

Söptei Pince bemutatása

Vállalkozásunk a Balaton északi partján elhelyezkedő, Balatonfüred - Csopaki borvidék területén ( a Pécselyi – medencében ), szőlőműveléssel és minőségi borászattal foglalkozik. Családunk szőlő és bortörténeti múltjának kezdete a filoxéra vész után, a XIX. sz. végére tehető. Ezt követően kisebb-nagyobb akadályokat leküzdve, mai formájában 1997-ben jött létre a szőlészetet, borászatot és a hozzá kapcsolódó gasztronómiát egybe fogó Söptei Pince. Filozófiánk, hogy ebben a három szakmában, amely szerintünk elengedhetetlenül közel áll egymáshoz a siker alapja a közös akarat, az elszántság és a becsületes munka. Ezért a vidék adta lehetőségeket és szakmai tudásunk legjavát ötvözve próbáljuk elképzeléseinket valóra váltani, hogy helyet tudjunk teremteni magunknak a magyar borkultúrában.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!