A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pinot Blanc

Töltl Pincészet Pinot Blanc 2007

Véleményünk szerint

Intenzív, a pohárból is kilépő illat tele érett gyümölcsökkel és játékos virágossággal. A közepes testű bor szerkezete kiegyenlített: sav- és alkoholtartalma a bor súlyának megfelelő. Az illatban tapasztalható aromákat itt a hordós érlelés jegyei egészítik ki. A bornak vagy kóstolójának jót tenne egy kis hegyi levegő, úgyhogy vigyük magunkkal síeléshez. Ha mégis jól felszerelt konyhánkban nyitjuk ki, vörös márnát adjunk mellé grillezett zöldségekkel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-10-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  6000
 • Ár

  1625 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot blanc

A pincészet borbemutatása

Sűrű szövésű, karakteres, tiszta szerkezetű, száraz fehérbor, friss savakkal, a fajtára jellemző fűszeres illatokkal és ízjegyekkel. Fogyasztása 10-12 fokon, fehér húsokhoz, hidegtálakhoz ajánljuk.

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

5 évig

Hol vásárolható meg

Pincészet, NATURA Vinotéka, soproni éttermek

Töltl Pincészet bemutatása

Szőlőskertekkel övezett pincészetünk telephelyéről, Felsőkereszthegyről csodálatos kilátás nyílik a Fertő tóra. A Töltl Pincészet festői környezetben, a Fertő-Hanság Nemzeti Park tájvédelmi körzetében található, Sopronból műúton jól megközelíthető. Családunk immár fél évezrede borászkodik. Büszkeséggel tölt el, hogy Töltl Lénárd ősünk nevét már 1566-ban említi egy hiteles krónika. Tipikusan családi vállakozásként, az elődök hagyományait ötvözve, de egy korszerű, modern pincészet előnyeit kihasználva készítjük borainkat. Minőségi bort készítünk - ez a sikeres értékesítés titka. Termőterületeink a kiváló mikroklímával rendelkező Fertő tó partján helyezkednek el, 6 hektárt művelünk. A jövőképünk az, hogy további 5 hektár szőlőterületet telepítünk be (ezek a területek már rendelkezésre állnak). Fertőrákos és Balf között, a Jodl kanyarban egy új pincészet épül, amely nem csak a borfeldolgozást és a technológiát képviseli, hanem vendéglátó (szálláslehetőséggel bővített) egységgel is bővül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!