A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Pinot Blanc

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Pinot Blanc 2012

Véleményünk szerint

Magabiztosan lép fel a bor dús, trópusi gyümölcsöket idéző illata, a mangó és a maracuja mellett érésben lévő sárgadinnyét fedezünk fel. A korty ívét az egyenes savgerinc határozza meg, amelynek izgalmas hátteret ad a bor beltartalmával integrálódott aromatika. A közepes test és alkoholtartalom mellett érett citrusos ízek és zamatos sárga húsú gyümölcsök fedezhetőek fel. Feszes szerkezettel és hosszú lecsengéssel bíró igazi élménybor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  2390 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot blanc

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Nagytestű fehérbort adó szőlőfajtáinkat minden évben rendre a Hemina nevű házasításhoz nevelgetjük, a 2012-es évjáratból azonban immár második alkalommal készítünk acélosabb szerkezetű fehérbort is pinot blanc fürtjeinkből. A szeptember közepén szedett szőlő egészséges, érett állapotban került a pincébe, amelyből acéltartályban erjesztettünk és finomseprőn tartással érleltünk gazdag és tartalmas reduktív fehérbort. Illatában az alma és a körte számos faja villan fel zöldtől egészen birsig, amely aromák az ízben tovább folytatódva a vibráló savakból eredő citrusossággal egészülnek ki. Elsősorban könnyebb nyári ételek, friss saláták vagy sajtok mellé ajánljuk, de önmagában fogyasztva is páratlan élményt nyújt.

Érlelési információk

Reduktív feldolgozás és érlelés.

Pinceidő

2015

Hol vásárolható meg

Megvásárolható Pannonhalmán a Főapátság, a Pincészet és a VIATOR Étterem ajándékboltjaiban, valamint országszerte a Budapest Bortársaság Kft. által ellátott borszaküzletekben és éttermekben

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!