A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Brut Classic

Kreinbacher Birtok Brut Classic én

Véleményünk szerint

Színe halvány arany. Illata fejlett, benne érett, túlérett alma, reszelt alma, birs, dió és kenyérhéj. A kortyban a citrusok is megjelennek az almás, birses, és a furmintra jellemző jegyek mellett, a krémes textúrát vajas jegyek és kis ásványosság kísérik. A buborékok elegánsan mozognak, selymes az összhatás, hosszan bizsereg a szájban. Szép szerkezet, nagyon elegáns. Kellően telt.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-05-24

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  3700 ft
 • Fajtaösszetétel

  85% furmint
  15% chardonnay

Kreinbacher Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Citrusos, grapefruitos, enyhén füstös és furmintra jellemző fanyar illatok. Ízében diszkrét akácosság, mellette grapefruit és citrom emelkedik ki, miközben a szájpadláson érezhető, emnnyire feszes a mousse. Gazdag és igen jó szerkezetű pezsgő, amelyben a mérsékelt 10 g/l hozzáadott cukor ideális egyensúlyt biztosít. Utóíze hosszan érezhető, készen áll a fogyasztásra és minden újabb alkalommal jó választás.

Érlelési információk

Méthode traditionelle.

Kreinbacher Birtok bemutatása

Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!