A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Brut Classic

Brut Classic, én

Kreinbacher Birtok

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Somló
  • Alkohol %

    12,0 %
  • Palackmennyiség

    nincs adat
  • Ár

    3700 ft
  • Fajtaösszetétel

    85% furmint
    15% chardonnay
  • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Színe halvány arany. Illata fejlett, benne érett, túlérett alma, reszelt alma, birs, dió és kenyérhéj. A kortyban a citrusok is megjelennek az almás, birses, és a furmintra jellemző jegyek mellett, a krémes textúrát vajas jegyek és kis ásványosság kísérik. A buborékok elegánsan mozognak, selymes az összhatás, hosszan bizsereg a szájban. Szép szerkezet, nagyon elegáns. Kellően telt.

A kóstolás dátuma: 2016-05-24

A pincészet borbemutatása

Citrusos, grapefruitos, enyhén füstös és furmintra jellemző fanyar illatok. Ízében diszkrét akácosság, mellette grapefruit és citrom emelkedik ki, miközben a szájpadláson érezhető, emnnyire feszes a mousse. Gazdag és igen jó szerkezetű pezsgő, amelyben a mérsékelt 10 g/l hozzáadott cukor ideális egyensúlyt biztosít. Utóíze hosszan érezhető, készen áll a fogyasztásra és minden újabb alkalommal jó választás.

Érlelési információk

Méthode traditionelle.

Kreinbacher Birtok bemutatása

Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!