A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kreinbacher Juhfark Selection

Kreinbacher Birtok Kreinbacher Juhfark Selection 2012

Véleményünk szerint

A citromsárga színben zöldes árnyalatokat is felfedezünk. Az illat visszafogott intenzitású, karakterét kezdetben citrusosság, majd fokozatosan egyre több sárgadinnye és virágosság jellemzi, de hangossá később sem válik. A korty a közepes súlycsoportba sorolható, és ehhez igazodik alkoholtartalma is. A savak tartást adnak ennek a vadvirágos, zöld fűszeres, körtés, grépfrútos aromatikával bíró bornak. Egyenes, elemeiben összeszedett kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  2938
 • Ár

  3550 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% juhfark

Kreinbacher Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Szőlős, virágos illat, halvány áttetsző aranyszín, gazdag, ásványos korty, a végén hosszú, finom kesernye. Az érlelésre használt hordó szépen integrálódott jegyei az illatban és ízben egyaránt megjelennek.

Érlelési információk

A bort 100%-ban tölgyfa hordóban érlelték. A palackozásra 2013. augusztus 13-án került sor.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Kreinbacher Birtok bemutatása

Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!