A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Franc

Feind Borház Cabernet Franc 2006

Véleményünk szerint

Dússág. Az éj színű bor összetett illatában kakaó, szilvalekvár, avar, föld, narancshéj, dió, meggy. Ízben is ezzel párhuzamosan halad, elegáns savszerkezettel, egy fűszeresebb vonulattal, tüzes alkoholtartalommal és egy hosszú utóízzel kiegészülve. Nagyságrendje ellenére jól iható bor. Készítsünk hozzá vesepecsenyét Colbert-módra, amelyhez libamájat és pikáns madeira mártást használunk vagy fenyőmaggal, babérlevéllel, csipkebogyólekvárral együtt főtt vaddisznócombot tálaljunk hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-02-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

A pincészet borbemutatása

Mély, sötétbordó színű, rendkívül tömör, finom tanninnal és aszalt gyümölcs jegyekkel megáldott bor, mely 14 hónapos új barrique hordós érlelés után került palackba. A vörös és vadhúsok mellett csokoládéval is rendkívül izgalmas.

Érlelési információk

14 hónapos új barrique hordós érlelés

Hol vásárolható meg

Pincészetnél, Balatoni Borok Háza - Balatonfüred, Raiker

Feind Borház bemutatása

A Feind Borházat, ami a Balatonfüred-Csopak borvidékhez tartozik Feind Lajos és fia, Péter együtt vezetik, ami 1993-tól lett a családnak fő megélhetési forrása. Feind Lajos a szőlészetet és az üzleti tevékenységet végzi, 40 éves szakmai tapasztalattal rendelkező mezőgazdasági mérnökként segíti a cég egyre sikeresebb fejlődését. Fia, Péter pedig fiatal szakemberként a borászatot irányítja, egy évig Ausztráliában mint borász csiszolta tudását, hogy haza térve évről évre egyre szebb borokat készítsen. 86 ha szőlőültetvényük Balatonfőkajáron és Balatonaligán található. A minőség biztosítása érdekében alacsony tőketerhelést alkalmaznak. 2006. júniusában megnyitották új, exkluzív borszaküzletüket és 50 fős borkóstoló termüket. Nyáron kóstolhat az érdeklődő könnyed fehérborokat vagy rozét, télen ihat testesebb vörösöket a duruzsoló kandalló mellett, ahol maguk a tulajok mesélnek az isteni nedűkről.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!