A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sárgamuskotály Dűlőszelektált

Feind Borház Sárgamuskotály Dűlőszelektált 2009

Véleményünk szerint

Az első szippantástól határozottan áradnak a borból a tiszta, érett tónusú, muskotályos aromák, amelyeket néhány cseppnyi méz egészít ki. A kortyban az illatnak megfelelően, a dús, alkalmanként trópusiba hajló gyümölcsös jegyek vezetnek, mellettük azonban jól érezhető a sav és a maradék cukor jó aránya is. Citromtortához és babazsúrhoz ajánlanánk ezt a bort, természetesen anyukák részére.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-09-14

 • Típus

  Félédes
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  2490
 • Fajtaösszetétel

  100% sárgamuskotály

A pincészet borbemutatása

A Decanter magyar kiadásától 4 csillagot kapott, Szombathelyen a Savaria Karnevál Borává választották, a Pannon Bormustra fehér csúcsbora.

Érlelési információk

Tartályos érlelés

Pinceidő

5-6 év

Hol vásárolható meg

Bor-Pont Győri üzleteiben, a pincészet vinotékájában

Feind Borház bemutatása

A Feind Borházat, ami a Balatonfüred-Csopak borvidékhez tartozik Feind Lajos és fia, Péter együtt vezetik, ami 1993-tól lett a családnak fő megélhetési forrása. Feind Lajos a szőlészetet és az üzleti tevékenységet végzi, 40 éves szakmai tapasztalattal rendelkező mezőgazdasági mérnökként segíti a cég egyre sikeresebb fejlődését. Fia, Péter pedig fiatal szakemberként a borászatot irányítja, egy évig Ausztráliában mint borász csiszolta tudását, hogy haza térve évről évre egyre szebb borokat készítsen. 86 ha szőlőültetvényük Balatonfőkajáron és Balatonaligán található. A minőség biztosítása érdekében alacsony tőketerhelést alkalmaznak. 2006. júniusában megnyitották új, exkluzív borszaküzletüket és 50 fős borkóstoló termüket. Nyáron kóstolhat az érdeklődő könnyed fehérborokat vagy rozét, télen ihat testesebb vörösöket a duruzsoló kandalló mellett, ahol maguk a tulajok mesélnek az isteni nedűkről.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!