A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Franc

Heumann Pincészet Cabernet Franc 2009

Véleményünk szerint

A bor illata elsődlegesen az érett, de mégis friss, hűvös tónusú gyümölcsösségre épül. Kifejezetten erőteljesnek hat benne a meggy, az áfonya és a ribizli, amelyet fűszeres és pörkölési jegyek kísérnek. A kortyot is a tömény gyümölcsösség járja át, amely az ízvilágban csipkebogyó, szilva és cseresznye formájában mutatkozik meg. Mindezt a gazdag aromatikát nem fogja vissza a jelentős tanninérzet; a nagy test és a magas alkohol a megfelelő alapokat biztosítja, de nem lógnak ki az összképből. A lecsengésben étcsokoládé bontakozik ki, bogyós gyümölcsök társaságában. Érlelésre alkalmas, méltóságteljes kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-01-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  15.5 %
 • Palackmennyiség

  1500
 • Ár

  5500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Heumann Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Ásványos, melegebb illat. Sok föld, eukalpitusz és nedves avar. Gazdag, izgalmas illat, leheletnyi túlérettségből adódó melegséggel. Struktúrája jó, erősebb, de nem bántó tannin szerkezettel. Fiatal még, sok ideje van hátra. Van némi bordeaux-i jellege.

Érlelési információk

A bor 12 hónapot töltött medium égetésű barrique hordóban.

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Heumann Pincészet

Heumann Pincészet bemutatása

A filozófiánk: A bor a szenvedélyünk, elkötelezettek vagyunk iránta. Számunkra a minőség a legfontosabb. Egy svájci-német házaspár alapította a Heumann Pincészetet 2000-ben, hogy megvalósítsák álmukat, magas minőségű borok készítését, megfizethető árakon. A bor iránti szenvedélyünket ötvözzük a legendás svájci precizitással, így dolgozzuk fel a termést, amit a Villány-Siklósi terroir ad nekünk. Több országos és nemzetközi versenyen nyertünk már érmeket, és a teszteken szerzett magas pontszámok is megszokottak. A szőlőink elsősorban déli kitettségűek, a tőkesűrűség egy hektáron eléri az 5000 szőlőt.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!