A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Cabernet Franc

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Cabernet Franc 2003

Véleményünk szerint

Meglepően friss gyümölcsös karakter határozza meg a bor illatát, a meggy és a szilva jelenléte tisztán érezhető benne. Mindezek mellett pörkölt olajos magvak és dohány teszi teljessé az illatvilágot. A korty is kifejezetten dinamikus, hála a még mindig talpon lévő savaknak. A hordó fűszerei mellett az aromatikában kiegyenlítetten jelennek meg az illattal párhuzamos, sötét bogyós gyümölcsös ízek. Jelentős testtel, tannin- és alkoholtartalommal bír a bor, de ezen elemek mára eggyé integrálódtak. A korty hosszú utóízzel zárul.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  10000
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Nagytestű, telt illatú, sötét bíbor színű, elegáns vörösbor, mely zempléni és mecseki tölgyből készült 225 literes hordókban érlelődött 16 hónapig. A kóstoláskor az érett gyümölcsösség némi étcsokoládés, mentás, medvecukorra emlékeztető ízekkel egészül ki. Tanninjai érettek és markánsak, így ajánlhatjuk marhasültekhez, pecsenyékhez, érett, zsíros sajtokhoz.

Érlelési információk

A maceráció hagyományos csömöszöléssel és körfejtéssel történt, és 32 napig tartott. A hőmérséklet nem haladta meg a 28-30 fokot. Az erjesztést vadélesztők végezték. Az almasav bontása és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók: 225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk: 30% új, 40% 1 éves, 30% 2 éves hordó. A bort 19 hónap után palackoztuk.

Hol vásárolható meg

Már nincs forgalomban.

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!