A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Franc

Németh János Pincészet Cabernet Franc 2009

Véleményünk szerint

Érdemes a bort a pohárban egy ideig szellőztetni. Idővel rumba áztatott meggy és fűszerek bontakoznak ki belőle. A hordós érleléstől tömbszerűen vastag érzetű vörösborban a vanílián túl pörkölési jegyeket és határozott tannintartalmat érzünk. Az ezek mellett is feltűnő savak a libikóka másik végén ülnek a magas alkohol és a fűszeres ízvilág alkotta édes érzettel szemben.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-02-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  15.5 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  3500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Németh János Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A palackba két jó fekvésű terület, a Cinka- és a Görögszó-dűlő kimagasló évjáratú termése került, a fajta minden szépségével. A kíméletes, hagyományos technológiának és a 16 hónapos tölgyfa hordós (első-, másod-, illetve harmadtöltésű 500 literes hordóban) érlelésnek köszönhetően vastag, karakteres, elegáns bort alkottunk. Koncentrált, nagy testű vörösbor, enyhe alkoholédességgel.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

www.njp.hu kapcsolat menüpont alatt

Németh János Pincészet bemutatása

Pincészetünk ültetvényei Magyarország egyik legősibb szőlőtermelő területén, a Szekszárdi borvidéken találhatóak. Az Ivánvölgyi domboldalon áll a nagyszülők által épített pince és a régi présház, amely a borkóstolás helyszíne, valamint az újonnan épített feldolgozó. A borok a tradicionális és a modern technológia ötvözésével készülnek, amelyek 14-24 hónapos fahordós érlelés után kerülnek palackba.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!