A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Cabernet Franc Premium

Ruppert Borház Villányi Cabernet Franc Premium 2011

Véleményünk szerint

A gránátszínű bor illata intenzíven lép fel, az első hullámot az avaros és érett piros bogyós gyümölcsös asszociációk határozzák meg, majd egyre inkább előtérbe lépnek a fűszeres és pörkölési jegyek. A korty az illatnak megfelelő pályán halad, a fűszeres – főként vaníliás – ízek mellett a meggy és a szeder tűnik meghatározónak. A szerkezet elemeiben integrált, a telt, de mértéktartó test magába építi a magas alkoholtartalmat és a tanninokat, és a savaknak hála egyenes ívet rajzol ki. Hosszú, gyümölcsös lecsengéssel búcsúzik a bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14,5 %
 • Palackmennyiség

  5000
 • Ár

  3500-4500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Ruppert Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Egy tökéletesen érlelt, barátságos, lekerekedett, trendi vörösbor a Villányi borvidék nyugati csücskéből. Végletektől, szélsőségektől mentes, minden elemében harmonikus és tiszta. Bepillantást enged a részletekbe. Ha megfelelő környezetben kóstolják a szétterülő korty páratlan ízgazdagságról, fűszerességről mesélhet a hozzáértőknek. „ Érett és barátságos akár a 8, hosszú és boncolgatós akár a 9, újabb Pazar ficsúr akire vártunk Ő a 11.”

Érlelési információk

A bort 225 literes tölgyfahordóban érlelték 20 hónapig. A palackozásra 2013 decemberében került sor.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Pannon Borbolt, Etap Deli&Night, Képzeld El Borbár, Stika

Ruppert Borház bemutatása

A Ruppert Szőlőbirtok és Pincészet, mint családi vállalkozás, 2002-ben indult el útján, 27 hektárnyi saját telepítésű szőlővel, a villányi borvidék nyugati részén. Az a hitvallásunk a borászatról, hogy természetes íz világú, harmonikus, hibátlan borokat készítsünk, melyekben kinyílik a szőlő íze, egyensúlyba kerülnek a finom aromák, és az illatok mosolyt csalnak az ember arcára. Magas technológiai színvonalú, új berendezéseink segítségével borainkat prémium kategóriás színvonalon készíthetjük el. A célunk mindig az, hogy míves gonddal, felelősséggel gyümölcsös, tartalmas, tiszta ízű, valódi értéket hordozó vörösborokat készítésünk, melyre büszkén írhatjuk a Ruppert nevet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!