A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Sauvignon

Weninger Pincészet Cabernet Sauvignon 2007

Véleményünk szerint

A pohárból egymás után gurulnak ki a cseresznye, málna és kökény szemek, a tömény, de nem túláradó gyümölcsaromákhoz a vanília, a keksz és a csokoládé ad egy plusz dimenziót. A korty testileg nem hasonlít a nagy cabernet-khez, de valószínűleg pont ezért szeretjük. A közepes súlycsoportba tartozó bort a savai teszik ütőssé, tanninérzete szépen érett. Semmi túlkomplikálás, csak egy jó vörösbor. Jól illene hozzá egy izmos vadhús, mondjuk szarvas vagy vaddisznó.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-01-31

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  4500
 • Ár

  1950 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Közepesen tömör szerkezetű, érett tanninokkal kis gyümölcsösséggel, de annál több fűszerességgel rendelkező bor, mely a Spern Steiner klasszikus sós ízvilágát mutatja be számunkra. Utóíze rendkívül hosszú, komplex, szép lecsengésű. Ételajánlat: Vaddisznósült szedres-tárkonyos mártásban A pincészet első tisztán CabSauv. bora, eddig csak a Merlot-Cabernet cuvéenkben volt. A Spern Steiner dűlő csodálatos talaja kifejezett szépen megmutatkozik a borban. Keresett tétel volt mindenképpen!

Érlelési információk

24 hónapot töltött használt barrique hordóban, 2010. június végén palackozták.

Hol vásárolható meg

Vinotékák, Bortársaság

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!