A pincészet borbemutatása
Harmonikus, tartalmas, fajtajelleges, villányi. Meleg illatából érett gyümölcsök (szeder, aszalt szilva, cassis) és fűszerek (kakaó, ánizs, dohány) áradnak. A korty gömbölyű, a tanninok szépen belesimulnak a bor izmos struktúrájába. Mély világa a bor lecsengésében is hosszan nyomot hagy. Ajánljuk marhasültekhez, pecsenyékhez, pörköltekhez, kiadós ételekhez.
Érlelési információkAlmasav bontás természetes kultúrával barriqueban. 17 hó hordó (30% új, 20% 1 éves, 50% idősebb). Palackozva: 2014.06. |
Pinceidő2018-ig |
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.