A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Sauvignon

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Cabernet Sauvignon 2011

Véleményünk szerint

Színe közepesnél mélyebb rubin, illatában kávé, füst, illetve az alkohol jegyei. Karakteres, kis szellőztetést kíván a pohárban, miután konyakos meggy jelleget ölt. A kortyban fanyarkás cigánymeggy ízjegyei dominálnak, és hosszan meg is maradnak a szájban, némi füstösség, dohányos jelleg kíséretében. Magas tannintartalom is jellemzi a bort, amely mellett a savak háttérbe szorulnak.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-01-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14,4 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  2980 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Harmonikus, tartalmas, fajtajelleges, villányi. Meleg illatából érett gyümölcsök (szeder, aszalt szilva, cassis) és fűszerek (kakaó, ánizs, dohány) áradnak. A korty gömbölyű, a tanninok szépen belesimulnak a bor izmos struktúrájába. Mély világa a bor lecsengésében is hosszan nyomot hagy. Ajánljuk marhasültekhez, pecsenyékhez, pörköltekhez, kiadós ételekhez.

Érlelési információk

Almasav bontás természetes kultúrával barriqueban. 17 hó hordó (30% új, 20% 1 éves, 50% idősebb). Palackozva: 2014.06.

Pinceidő

2018-ig

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!