A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Selection Egri Cabernet Sauvignon

Egri Korona Borház Selection Egri Cabernet Sauvignon 2009

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor közepes intenzitású illatában a piros bogyós gyümölcsök mellett földes, avaros asszociációk fedezhetőek fel. A korty közepes testtel és alkoholtartalommal bír, a tanninok jelenléte visszafogott, karakterükben beépültek. Az élénk, de arányos savak tartást adnak a bornak. Bár az ízvilág az illat útját folytatja, itt elsősorban a fűszeres zamatok kerülnek a középpontba. Mértéktartó vörösbor, amely sok étkezési szituációba könnyen beilleszthető.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-01-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  10000
 • Ár

  4500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Egri Korona Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Nem minden év alkalmas arra, hogy nagy borok szülessenek. 2009 különleges volt e tekintetben. A meleg nyár és a hosszú ősz kiváló alapanyagot adott a borászok kezébe. A borházat körülölelő terméskorlátozott ültetvényeken tökéletesen beértek a fürtök. Mély, rubinvörös színű, markáns, nagytestű vörösbor, melyet a 2 éves barrique hordós érlelés tett igazán egyedivé. Magában hordozza a mediterrán jelleget, a fekete ribizli, szeder és túlérett erdei gyümölcsök kavalkádját leheletnyi étcsokoládéval körítve. Marha- és vadhúsok kiváló kísérője, melynek fogyasztását 16-18 C-on ajánljuk.

Érlelési információk

Tölgyfahordós és palackos érlelés.

Hol vásárolható meg

Egri Korona Borház borszaküzletei (Demjén, Eger), éttereme és webáruháza, Tesco.

Egri Korona Borház bemutatása

Az Egri Korona Borház az Egri Borvidék egyik legmeghatározóbb borászati vállalkozása, melynek célja, hogy magas minőségű boraival szolgálja a kulturált borfogyasztást és öregbítse az Egri Borvidék hírnevét. A Borház és Wellness Hotel Budapesttől mindössze egy órányi utazótávolságra, egy 50 hektáros, volt érsekségi szőlőterület közepén található. A főépületben bormintabolt, étterem, konferenciaterem és párját ritkító borospince kapott helyet. Mesés környezetben16 szobás wellness hotel és 12 házból álló borfalu várja a vendégeket és biztosítja a gondtalan és borgasztronómiai élményekkel tarkított pihenést. Bor, élet, stílus...


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!