A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tivald Cabernet Sauvignon

Eszterbauer Borászat Tivald Cabernet Sauvignon 2011

Véleményünk szerint

Mély, sötét bogyós gyümölcsösséget sugárzó illat köszönt, amikor a pohárba szagolunk. Mindezt kevés fűszeresség kíséri, az összkép azonban így is egy kompakt illatvilágot ad ki. A kortyot az illatot lekövető, átható gyümölcsös ízek határozzák meg, olyannyira, hogy a szerkezet is az aromatikának rendelődik alá, azt teszi dúsabbá, húsosabbá. A jelentős test mellett adottak az erőteljes, vastag tanninok és a magas alkoholtartalom is. Hosszú lecsengéssel bíró, klasszikus, nagy vörösbor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  15.1 %
 • Palackmennyiség

  5300
 • Ár

  4850 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Eszterbauer Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Földrajzi adottságaink cabernet-k közül inkább a franc-nak kedveznek, mint a sauvignon-nak, így utóbbi valamivel ritkábban jön be, de ha bejön, akkor nagyon. Tivald ezeket az alkalmakat szeretné minél többször megragadni. Ahogy a világ legnagyobb nemzetközi borversenyei mutatják, ezt sikerrel teszi. Borcímke fotón: Borászatunk e kiemelt termékének címkéjén nagyapám napszámosára, Tivaldra emlékezem. A mindig borostás arcú, ápolatlan külsejű, kaszától, kapától és a nyári forróságtól meggyötört napszámos, kit gyerek fejjel - helytelenül - lenéztem, és nyugalmát időnként csínytevéseimmel zavartam. Most elégtételül a legszebb borunk címkéjén álljon számára emlékezés és verejtékes munkájáért elismerés...

Érlelési információk

14 hónap tölgyfahordós és 12 hónap palackos érlelés.

Hol vásárolható meg

Corvinum/Raiker, a borszaküzletek részletes listája elérhető a pincészet honlapján.

Eszterbauer Borászat bemutatása

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a Szekszárdi Kadarka. Őseik tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi "paraszt-polgári" világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!