A pincészet borbemutatása
A szőlő a Hajós-Pincefalu határain belül termett. 2011 szép évjáratot hozott. Mivel a kézműves borkészítés hívei vagyunk, sem fajélesztőt nem használtunk, sem egyéb oltást nem kapott a bor. Szeptemberi szüret után 3 hónap műanyag tartályos érlelést kapott, miután két (egy 110 és egy 140 literes) új magyar tölgyfa hordóba került. Az új hordó miatt volt szükség 3-4 hónap palackérlelésre.
Érlelési információkA bor tartályban zajló erjesztése három hónapig tartott, majd egy év tölgyfa hordós érlelés következett. |
Hol vásárolható meg
Már nincs forgalomban.
Umenhoffer Pince bemutatása
Umenhoffer Zsolt vagyok. 30 éves, hajósi borász. A pincét melyben borászkodom 1975-ben építették a nagyszüleim. 2007-ben örököltem, 2009 óta készítem boraimat itt. Főként kézműves borokat készítek. Munkám során legalább olyan fontosnak tartom az őseink által ránk hagyott eljárások, hagyományok tiszteletben tartását, mint a modern borkészítés újdonságait és technológiáit.