A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Sauvignon

Umenhoffer Pince Cabernet Sauvignon 2011

Véleményünk szerint

Az illat intenzív, benne ibolyát, meggyet, meggymagot, mandulát, marcipánt érzünk. A korty az illatnak megfelelő pályán mozog, a test könnyed, az alkoholtartalom alacsony, a tannin kissé tapad, a savak lendületesek. A szerkezeti elemek arányai hozzájárulnak ahhoz, hogy a zamatos korty a piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető ízekről szóljon. Rusztikus, mindennapi vacsorákhoz illő kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-06-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Hajós-Baja
 • Alkohol %

  12.7 %
 • Palackmennyiség

  320
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

A szőlő a Hajós-Pincefalu határain belül termett. 2011 szép évjáratot hozott. Mivel a kézműves borkészítés hívei vagyunk, sem fajélesztőt nem használtunk, sem egyéb oltást nem kapott a bor. Szeptemberi szüret után 3 hónap műanyag tartályos érlelést kapott, miután két (egy 110 és egy 140 literes) új magyar tölgyfa hordóba került. Az új hordó miatt volt szükség 3-4 hónap palackérlelésre.

Érlelési információk

A bor tartályban zajló erjesztése három hónapig tartott, majd egy év tölgyfa hordós érlelés következett.

Hol vásárolható meg

Már nincs forgalomban.

Umenhoffer Pince bemutatása

Umenhoffer Zsolt vagyok. 30 éves, hajósi borász. A pincét melyben borászkodom 1975-ben építették a nagyszüleim. 2007-ben örököltem, 2009 óta készítem boraimat itt. Főként kézműves borokat készítek. Munkám során legalább olyan fontosnak tartom az őseink által ránk hagyott eljárások, hagyományok tiszteletben tartását, mint a modern borkészítés újdonságait és technológiáit.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!