A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Magnus Balatonfüred-Csopaki Cabernet Sauvignon

Canter Borház Magnus Balatonfüred-Csopaki Cabernet Sauvignon 2012

Véleményünk szerint

Sötét maggal bír ez a rubin színű bor. A vaníliás, csokoládés asszociációktól édes tónusú illat intenzíven lép fel. Kóstoláskor közepes súlycsoportba sorolható testet és alkoholtartalmat érzünk. A kortyban is a hordós érlelés fűszeres és pörkölési zamatai a meghatározóak, ezeken túl szilvát, feketeribiszkét fedezünk fel. A savak tartást adnak a bornak, az arányos tanninok beépülnek a kompozícióba. A lecsengés az ízvilágnak megfelelő. Már kóstoltuk a bort 2014. augusztus 12-én: A bíborszínű bor illata közepes intenzitású, benne a vaníliára, étcsokoládéra emlékeztető jegyeket szeder és áfonya egészíti ki. A korty a közepes súlycsoportba sorolható, a savak beépültek, az alkohol arányos, a tanninok még kissé az ínyhez tapadnak. Az aromatika az illatvilágot idézi, hála a szilvás, fekete cseresznyés, szedres asszociációknak. Jó arányokkal bíró, ízgazdag, fiatalos tétel, amely hosszú lecsengéssel búcsúzik. ***

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  13,1 %
 • Palackmennyiség

  12000
 • Ár

  1700 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A megkülönböztetett figyelemmel, kis szériában készült borainak első évjáratát rejti ez az egyedileg sorszámozott, megismételhetetlen palack. Legkiválóbb dörgicsei dűlőinkről szüretelt cabernet sauvignon borunk lassú, vigyázó erjedése után tölgyfa hordóban érlelődött. A fajta eleganciája, a balatoni nyarak meleg tónusa és kiemelt dűlőink elemi értékei egy vastag, telt, lehengerlő borélményt nyújtanak, mely csak a valódi csúcsvörösborok sajátja. A Cabernet Sauvignonból 12.000 darab sorszámozott palack készült. A Magnus a Canter Borház prémium minőségű, kiemelt borcsaládja. A 2013-as megjelenést hosszas tervezés és szorgalmas munka előzte meg a szőlőtáblákon és a pincében. A borház indulásának évében, 2012-ben szüretelt vörösborok a legkiválóbb dörgicsei területekről származtak, erjesztésük és érlelésük során pedig különös figyelmet kaptak azzal a céllal, hogy érlelésük végeztével a Borház prémium boraiként ízlelhető és szerethető mementói legyenek a Canter Borház megszületésének A Magnus borok emblematikus, több tagból álló címkéinek legérdekesebb része a hascímke közepét adó arany sáv, melyen minden palack egyedi sorszáma látható, ezáltal jelezve a borok egyediségét és megismételhetetlenségét. A fajtánként 12.000 palackos sorozat minden darabja tehát sorszámozottan kerül ki a pincéből. A Magnus név a magnus szóból ered, jelentése nagy, kiterjedt, nagyméretű struktúra, mely remekül illik ezekre a nehéz, telt és valóban szépen strukturált fehér- és vörösborokra. Érdekesség, hogy Heinrich Magnus 1853-as felfedezése nyomán egy fizikai jelenség is ezt a nevet viseli. A Magnus-jelenség leggyakoribb példája a labdarúgásból ismert csavart labda, mely a gólszerzés egy látványos és biztos módja. A borok kiemelkedő minőségét és barátságos árazását megismerve elmondható, hogy a Magnus borok a Canter Borház csavart labdái.

Érlelési információk

Tartályos és rövid tölgyfa hordós érlelés.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Tesco, Metro, Spar, Auchan

Canter Borház bemutatása

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A 2012-ben felépült borászat tervezésénél nem számított a külcsín, a különleges látványelemek felvonultatása. A tervezéstől jelen lévő borászok szemében csak egy cél lebegett, egy olyan tiszta technológiájú, átlátható pince megépülése, melyben egy a fontos: A bor.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!