A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kajmád Szekszárdi Cabernet Sauvignon

Twickel Szőlőbirtok Kajmád Szekszárdi Cabernet Sauvignon 2011

Véleményünk szerint

Sötét maggal bír a bor, de a peremén látni lehet a rubin árnyalatait is. Az illatban az érettségük folytán édes tónusra tesznek szert a sötét bogyós gyümölcsös jegyek, amelyeket vaníliás és puncsos asszociációk kísérnek végig. Közepest meghaladó testre és alkoholtartalomra épül a kompozíció, az ehhez a súlycsoporthoz igazodó tanninok meghatározóak a szerkezet szempontjából. A savak lágy tónusúak. Az ízvilág fűszereket, füstöt, dohányt mutat.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  20270
 • Ár

  2990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Twickel Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Bíborvörös, már-már feketébe hajló színárnyalat mellett markáns, kökény és szarvasgomba illat. Ízében rengeteg gyümölcs: szilva, áfonya és töppedt mazsolás jegyek dominálnak, de a háttérben a barrique hordós érlelésnek köszönhetően az étcsokoládé, és a frissen pörkölt indiai kávé jegyei is megfigyelhetőek. Karakteres, harmonikus, nagy testű vörösbor, melyet érett tannin, és hosszú fokozatosan fejlődő utóíz jellemez. 18 C-on bélszínekhez, vadételekhez és félkemény sajtokhoz ajánlott.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés.

Pinceidő

1-2 év

Twickel Szőlőbirtok bemutatása

A szőlőbirtok területei a Szekszárdi borvidék mintegy 10%-át teszik ki.(200ha) A szőlőültetvények 75%-a kék szőlő, melynek zömét a kékfrankos, kadarka, cabernet sauvignon, cabernet franc, és merlot fajták adják. A maradék területen fehér szőlő - sauvignon blanc, rajnai rizling és olaszrizling - található. A borászati eljárások során a pincészet a hagyományokat ötvözi a legmodernebb technikával. A lehető legkisebb mértékben avatkoznak be a bor életébe, alapvető feladatnak tekintik a szőlőben rejlő természetes ízvilág megtartását.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!