A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cezar Grand Selection Cabernet Sauvignon

Cezar Winery Cezar Grand Selection Cabernet Sauvignon 2008

Véleményünk szerint

A bor gránát színárnyalata arra utal, hogy már hosszabb érlelést tudhat maga mögött a tétel. Az illat is ebben erősít meg minket, hiszen a fűszerek mellett a kifejező, gyümölcsközpontú illatvilág aszalt, propoliszos tónussal bír. A korty a közepes felső szegmensébe sorolható testre és ehhez illő alkoholtartalomra épül, összességében kerek érzetű, a savak beépültek már. A tanninok mennyisége a kompozícióval arányos, jellegükben még mindig határozottak. Az aromatika intenzitása az illathoz képest visszafogottabb, de karakterében őrzi a gyümölcsösséget a hosszú lecsengésben is. Fejlettséget mutató bor, érdemes most elfogyasztani.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-01-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Zala
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  3500
 • Ár

  2965 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

Sötét színű intenzív bíbor árnyalatokkal, illatában érett gyümölcsök, áfonya, meggy, aszalt szilva. A diszkrét fa mellett egy kis kávé is megjelenik. Sültekhez, angolos steakekhez, grillezett ételekhez kiválóan illik. Dűlőszelektált, terméskorlátozott területről kézzel szüretelve.

Érlelési információk

A tölgyfa hordós érlelést követően a bort 2012. január 13-án palackozták.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Borháló üzletek, Bor és Más, Pampetrics Borkereskedés

Cezar Winery bemutatása

A Littke-hagyományt 1996-ban karolta fel a Cezar Winery. Az elmúlt 10 év építkezése, fejlesztése, valamint a pezsgőház teljes felújítása után mára ismét teljes kapacitásával működő pezsgőgyárban az alapítók szellemiségéhez híven kizárólag kiváló minőségű, palackos erjesztésű pezsgő készül. A pincészet klasszikus pezsgői mellett 2000-ben jelent meg a minőségi borok piacán. A pincészet közel 100 hektáros birtoka -a 2006-ban átadott modern feldolgozóval együtt -a Kis-Balaton partján, a Nagyrada és Garabonc között fekvő Szelemi-hegyen található, ahol lehetőség van üzemlátogatásra, borkóstolóra és a Cezar termékek megvásárlására.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!