A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Cabernet Sauvignon Barrique

Sárosdi Pince Szekszárdi Cabernet Sauvignon Barrique 2007

Véleményünk szerint

A gránátszínű bor illata közepes intenzitással mutatja fűszeres, földes, bőrös, aszalt gyümölcsös jegyeit. Érezhető, hogy itt már tercier aromákkal is találkozunk, amelyek a palackos érlelés során alakultak ki. Az ízvilág megfelel az illat karakterének, itt is egyértelműek a fejlett állapotra utaló földes, fűszeres zamatok. Ezek mellett azonban jobban előre lépnek az olyan pörkölési jegyek, mint a csokoládé. A tanninok jelenléte még erőteljesen érezhető, a savak mennyisége közepes. Még mindig egyenesen tartja magát ez a telt testen nyugvó, arányos alkohollal bíró bor, amelyet az érlelt vörösborok kedvelőinek ajánlunk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  5000
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

A pince barrique hordós érleléssel készült bora. Fekete bogyós gyümölcsök, vanília és pörkölt aromák teszik igazán naggyá, komplexszé.

Érlelési információk

17 hónapot töltött 350 l másodtöltésű barrique hordóban. 2009.148. napján palackozták.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

Kiskereskedelem, étterem.

Sárosdi Pince bemutatása

A borvidék kitűnő adottságú dűlőin a családunk 1990-ben kezdte meg a gazdálkodást mindössze néhány négyszögöl zweigelttel és kékfrankossal beültetett területen. Az első években mindössze 1500-3000 palackot értékesítettünk. Ma már 20 hektár szőlőterületen dolgozunk, és boraink jelen vannak az ország számos borkereskedésében. A családi vállalkozás leányvári területén chardonnay, rizlingszilváni, pinot noir és kékfrankos, az Előhegyen merlot, a Tót-völgyben cabernet franc, a Strázsa-hegyen cabernet sauvignon és kékfrankos szőlőket termelünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!