A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Cabernet Sauvignon

Csernyik Pince Mátrai Cabernet Sauvignon 2009

Véleményünk szerint

Kifejezetten összetett ez az illat: a paprikásság, a fűszeresség mellett érezhető benne érett, szinte lekvárosba hajló bogyós gyümölcsösség, puncs, valamint föld, fakéreg, avar és szárított csipkebogyó. A közepes savérzet és a pikáns fűszeresség vidámmá teszi a kortyot, de nem vesz el a bogyós gyümölcsökre emlékeztető ízek édes tónusából. Élményt adó és elgondolkodtató bor. Kínáljuk római köménnyel ízesített marharaguhoz!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-01-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  13.4 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A bor Gyöngyöstarján Kútgödör nevű dűlőjéből származik, amelyre andeziten kialakult barna erdőtalaj jellemző. Az ültetvény kora 10 év, a tőkék száma 3500 tőke/ha, a terhelés 50 hl/ha. A szüret október 23-án zajlott le.

Érlelési információk

12 hónapig másod- és harmadtöltésű 225 literes fahordóban, majd 6 hónapig 10 hl-es fahordóban érett a bor.

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!