A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cirkáló Olaszrizling

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Cirkáló Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

A halványsárga színű bor illata halkan, de kedvesen szól a kóstolóhoz, fehér húsú gyümölcsökről, virágokról beszélve. A korty határozottabban lép fel, hála a kompozíciót szélessé tevő ropogós savaknak, amelyet citrusos és ásványos zamatok is támogatnak. A test közepes, az alkohol alacsony, a pörkölési jegyek a lecsengésben mértéktartóan jelennek meg. Kiegyensúlyozott, zamatos, élményteli bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  1000
 • Ár

  2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Balatonboglári borvidék, a Csirip-tetőn található négyéves ültetvényről származik a termés.

Érlelési információk

Az alapanyagot szeptember 26-án szüretelték. A bor 225 literes új tölgyfa hordóban erjedt, majd 90 napig hordóban, és ezt követően acéltartályban érlelődött. 2014. június 27-én palackozták.

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!