A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egerszóláti Olaszrizling

Hagymási Pincészet Egerszóláti Olaszrizling 2005

Véleményünk szerint

A bor illatát néhány másodpercnyi szellőztetés után olajos magvak és kenyérbél határozza meg, amelyek szikár modorú illatkaraktert alkotnak, később azonban grapefruittal is gazdagodik a kép. Inkább komolyságról, mint hízelgésről van itt szó. Kóstolva a bor tüzességét és a fahordós érlelés aromáit érezzük meghatározónak, amelyek eleve hajlamosak egymást erősíteni, de az itt kialakult képhez hozzájárult a több éves palackos érlelés is. Tartalmas bor mind vastag teste, mind savai, mind aromaintenzitása miatt. Tálaljuk fehérkáposztával és zsemlegombóccal körített malacsülttel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-02-02

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  2666
 • Ár

  1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

5% acéltartályban érlelődött, innen a sok virágillat és a citrusos aromák. A fahordó másodlagos aromákkal gazdagította, és engedte kinyílni a bort. A talaj, amelyen a szőlő termett, feltalaj nélküli tufa. Ennek köszönhető a borvidékre, illetve a talajra jellemző ásványosság, és hosszú eltarthatóság.

Érlelési információk

25%-a reduktív acéltartályban tartott, majd 14 hónapon át, 850 l harmadtöltésű hordókban érlelődött.

Pinceidő

10-12 év

Hol vásárolható meg

Eger Szépasszony-völgy, 19-es pince

Hagymási Pincészet bemutatása

Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!