A pincészet borbemutatása
5% acéltartályban érlelődött, innen a sok virágillat és a citrusos aromák. A fahordó másodlagos aromákkal gazdagította, és engedte kinyílni a bort. A talaj, amelyen a szőlő termett, feltalaj nélküli tufa. Ennek köszönhető a borvidékre, illetve a talajra jellemző ásványosság, és hosszú eltarthatóság.
Érlelési információk25%-a reduktív acéltartályban tartott, majd 14 hónapon át, 850 l harmadtöltésű hordókban érlelődött. |
Pinceidő10-12 év |
Hol vásárolható meg
Eger Szépasszony-völgy, 19-es pince
Hagymási Pincészet bemutatása
Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat