A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Csáfordi Pintes

Vinum Veress Családi Borpince Csáfordi Pintes 2013

Véleményünk szerint

Szalmasárga színű a bor. Az illat intenzíven lép fel, benne az édes tónusú fehér és sárga húsú gyümölcsök nyújtják az első benyomást, majd ahogy több levegőt kap, egyre inkább egy gyógynövényes, virágos illatvilág válik meghatározóvá. A korty könnyed testre, alacsony alkoholtartalomra épül, a szerkezet szempontjából az élénk savak lépnek fel intenzíven. A korábban említett gyógynövényes asszociációk mellett az ízvilág citrusokkal és zöld fűszerekkel egészül ki.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-11-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Zala
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  5500
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pintes

A pincészet borbemutatása

Az egyik legősibb magyar szőlőfajta, amelyet a filoxéravész után örökre eltűntnek hittek. Borát csak Csáfordon, a Veress Családi Borpincében lehet fellelni. Igazi ritkaság, melyből évente néhány ezer palacknyi terem. A múlt évszázadait idéző íz-, illat- és zamatvilága teljesen egyedi, a rusztikus magyar termékek borban megjelenő formája. Ez a fajta borászati történelmünk része, igazi hungarikum. Ízvilága sajátos színfoltot képvisel az európai borok palettáján.

Érlelési információk

A bor tartályban erjedt és érlelődött. 2014. május 22-én palackozták.

Pinceidő

Hosszú hónapokra, akár évekre is el lehet raktározni. Vannak vásárlóink, akik kimondottan a régebbi évjáratokat keresik ebből a fajtából.

Hol vásárolható meg

Colour Wineworld, Dolce Vita Bor és Delikát, Vinowonka, Diogenes Kft., Budai Ínyencek Boltja, Bormánia – Dunakeszi, Belvárosi Borszaküzlet – Keszthely, Pampetrics Borkereskedés – Keszthely, Paperdői Borudvar – Győrújbarát, Premier Vinotéka – Vecsés, Batthyányi Kastélyszálló – Zalacsány, Auchan

Vinum Veress Családi Borpince bemutatása

A Vinum Veress borpince 1991-től, mint családi vállalkozás működik. A pince a Zalaszentgróthoz közeli Csáford hegyen van, az egyedülálló borászati értéket hordozó Zalai borvidék központjában. E Balatoni Borvidéki Régióhoz tartozó termőhelyet leginkább finom savakban gazdag, illatos, rendkívül karakteres borok jellemzik. A szőlőtermesztés hagyománya családunkban több generációra vezethető vissza. A jelenlegi birtok nagysága 15 hektár. A fajták közül kiemelkedik az egyik legősibb magyar szőlőfajta, a filoxéravész után örökre eltűntnek hitt Pintes. Borát csak ebben a pincében lehet fellelni. Igazi ritkaság, melyből évente néhány ezer palacknyi terem.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!