A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Csáfordi Olaszrizling

Vinum Veress Családi Borpince Csáfordi Olaszrizling 2011

Véleményünk szerint

A mélysárga színű bor illatában intenzíven lép fel a mézes-fűszeres tónusú sárga húsú gyümölcsösség. A korty vezető szerkezeti elemének a határozott savakból felépülő egyenes gerinc bizonyul, e mellett kifejezőnek hatnak az aszalt citrusos, fűszeres zamatok. Egyenes, hosszan a szájban időző tétel, amelynek tartásából közepest meghaladó testre és magas alkoholtartalomra következtetünk. A cukortartalom nem érződik túlzónak, inkább sós fogások mellé kínálnánk, mint desszerthez.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-09-09

 • Típus

  Félédes
 • Borvidék

  Zala
 • Alkohol %

  16,0 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

November végén töppedt szőlőből szüretelt, nagytestű bor. A borban a maradék cukor és a finom savak kitűnő arányban találkoznak egymással. A késői szüreti időpont következtében a borban található magas alkohol tartalom tökéletes harmóniát ad a nemes savakkal és extrakttal. Szájban szétterülő, hosszan megmaradó. Illatában felfedezhető a dió, mandula és a törökméz.

Érlelési információk

A bor tartályban és kétszer hat hónapig tölgyfahordóban érlelték. A palackozásra 2014. február 6-án került sor.

Pinceidő

Hosszú ideig eltartható.

Hol vásárolható meg

Budai Ínyencek Boltja, Batthyány Kastélyszálló - Zalacsány

Vinum Veress Családi Borpince bemutatása

A Vinum Veress borpince 1991-től, mint családi vállalkozás működik. A pince a Zalaszentgróthoz közeli Csáford hegyen van, az egyedülálló borászati értéket hordozó Zalai borvidék központjában. E Balatoni Borvidéki Régióhoz tartozó termőhelyet leginkább finom savakban gazdag, illatos, rendkívül karakteres borok jellemzik. A szőlőtermesztés hagyománya családunkban több generációra vezethető vissza. A jelenlegi birtok nagysága 15 hektár. A fajták közül kiemelkedik az egyik legősibb magyar szőlőfajta, a filoxéravész után örökre eltűntnek hitt Pintes. Borát csak ebben a pincében lehet fellelni. Igazi ritkaság, melyből évente néhány ezer palacknyi terem.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!