A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Dandelion Balatoni Müller Thurgau

Canter Borház Dandelion Balatoni Müller Thurgau 2013

Véleményünk szerint

A halvány szalmasárga színű bor illata kis fülledtséggel indul, levegőztetés után azonban ez eltűnik, és visszafogott őszibarackos, narancsos jegyeket fejt fel magából a bor. A kortyot a zöld fűszeres, citrusos asszociációkat előcsalogató, közepes mennyiségű savak élénkké, ropogóssá teszik, az így létrejövő gerincet szorosan körbefogja a könnyed test, az ennek megfelelő alkoholtartalom és néhány gramm maradék cukor. A korty fűszeres, fehér borsos zamatokkal búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  12,2 %
 • Palackmennyiség

  21333
 • Ár

  1360 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% müller thurgau (rizlingszilváni)

A pincészet borbemutatása

A Dandelion Müller Thurgau egy könnyű, illatos egynyári bor, mely a minőségén felül a termék kiemelkedően innovatív címkézése és megjelenése miatt is különleges. Illatában virágokra emlékeztető, gazdag, ízében a szépen lesimogatott savgerinc támogatja a sokszínű zamatvilágot. A fajta különlegessége, hogy rendkívül gyors érlelési görbével bír, azaz nagyon hamar eléri a csúcspontját, és aztán viszonylag gyorsan meg is kell inni, mert 1,5,-2 éves korára hanyatlani kezd, ezért a régi öregek ezt a fajtát fogyasztották ki leghamarabb a pincéből. Amikor egy olaszrizling még vad és strukturálatlan a hordóban, a müller thurgau már egy jó ivású, szép borrá érett, így igazi primőr bornak tekinthető. A fajta minden szépségét, illatát és zamatát a borstílushoz illő, kiváló zárást biztosító csavarzárral őrizzük meg. A „dandelion” szó a pitypang angol megfelelője. Miért e meghökkentő névválasztás? A növény a maga játékos könnyedségével, sokszínűségével méltó módon szimbolizálja azt az üzenetet, melyet a borainkon keresztül szeretnénk a fogyasztóink elé tárni. A Dandelion olyan, mint egy kedves nyári emlék: vidám és felejthetetlen. Hányszor fújtuk gyermekkorunkban a pitypang ernyős magvait a messzeségbe, és vajon meddig követtük tekintetünkkel a pillekönnyű virágmagokat, míg el nem tűntek? Ez inspirálta borászainkat, akik ezért nem egyszerűen elkészítették, hanem megálmodták a Dandelion borokat. Palackokba zárták a frissességet, az üdeséget, hogy Önnek is része legyen a napsütötte lankák legjobb szőlővesszőiről származó nemes italban. A Canter Borházban készülő Dandelion boraink a legmodernebb feldolgozó és érlelő technológiával készülnek; az alapanyagul szolgáló szőlő kizárólag a legkiválóbb történelmi borvidékekről származik, az adott vidék profiljába legjobban beleillő szőlőfajtákból. A pusztán reduktív érlelésnek köszönhetően a Dandelion borok megőrzik a szőlő elsődleges ízjegyeit, aromáit, és a fajtajelleget közvetítik.

Érlelési információk

Tartályos érlelés.

Hol vásárolható meg

Tesco, Metro, Spar, Auchan

Canter Borház bemutatása

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A 2012-ben felépült borászat tervezésénél nem számított a külcsín, a különleges látványelemek felvonultatása. A tervezéstől jelen lévő borászok szemében csak egy cél lebegett, egy olyan tiszta technológiájú, átlátható pince megépülése, melyben egy a fontos: A bor.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!