A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Magnus Cabernet Sauvignon

Canter Borház Magnus Cabernet Sauvignon 2012

Véleményünk szerint

Színe sötét rubin, szinte fekete, komoly tartalomra utal. Illata áfonyalekvár, szederbor. Enyhén likőrös, kicsit paprikás, meleg illat. Ízében hűvösebb, enyhén fekete bogyós, áfonyás, mellette feltűnik a szárított pirospaprika, a hordó és a fajta ízjegyei. Jelentős tannin és sav.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-09-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  12000
 • Ár

  1580
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

A Magnus borcsalád a Canter Borház prémium minőségű, kiemelt borcsaládja. A 2013-as megjelenést hosszas tervezés és szorgalmas munka előzte meg a szőlőtáblákon és a pincében. A borház indulásának évében, 2012-ben szüretelt vörösborok a legkiválóbb dörgicsei területekről származtak, erjesztésük és érlelésük során pedig különös figyelmet kaptak azzal a céllal, hogy érlelésük végeztével a Borház prémiumboraiként ízlelhető és szerethető mementói legyenek a Canter Borház megszületésének. Legkiválóbb dörgicsei dűlőinkről szüretelt Cabernet Sauvignon borunk lassú, vigyázó erjedése után tölgyfahordóban érlelődött. A fajta eleganciája, a balatoni nyarak meleg tónusa és kiemelt dűlőink elemi értékei egy vastag, telt, lehengerlő borélményt nyújtanak, mely csak a valódi csúcs vörösborok sajátja. A Cabernet Sauvignonból 12.000 darab sorszámozott palack készült.

Érlelési információk

tartályos és tölgyfahordós Palackozás időpontja: 2013. február

Pinceidő

1 év

Canter Borház bemutatása

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A 2012-ben felépült borászat tervezésénél nem számított a külcsín, a különleges látványelemek felvonultatása. A tervezéstől jelen lévő borászok szemében csak egy cél lebegett, egy olyan tiszta technológiájú, átlátható pince megépülése, melyben egy a fontos: A bor.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!