A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Dandelion Balatoni Olaszrizling

Canter Borház Dandelion Balatoni Olaszrizling 2012

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor intenzíven fellépő illatában sárga húsú gyümölcsöket érzünk, amelyhez valószínűleg a palackos érlelés okán már mézes tónusok csatlakoznak. Kóstoláskor ennél visszafogottabb aromatikát tapasztalunk: leginkább citrusos asszociációkat hívnak elő a karcsú savak. A szerkezetet ezek mellett légies test és alacsony alkoholtartalom építi fel, amely az egész kompozíciót a nagyon könnyed kategóriába sorolja.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balaton
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1360 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A Dandelion borcsalád esszenciája a könnyedség és a légiesség, melyet a Canter borház két fiatal borásza a Balaton történelmi borvidékein termő szőlőkből álmodott borba. A borcsalád és a kóstolási sor első bora természetesen egy olaszrizling, mely az Észak-Balaton apró parcelláiról származik. Világos színe és zöldes reflexei árulkodnak a könnyedséget és a gyümölcsösséget megőrző levegőtől elzárt, reduktív technológiára. A Balaton Borrégió legjellemzőbb és legnagyobb felületen termő fajtája, az Olaszrizling időről időre képes megújulni, most illatos, barátságos oldalát mutatja meg ez a méltán népszerű, tradicionális fajta. A dandelion… A “dandelion” szó a pitypang angol megfelelője. Miért e meghökkentő névválasztás? A növény a maga játékos könnyedségével, sokszínűségével méltó módon szimbolizálja azt az üzetetet, melyet borainkon keresztül szeretnénk fogyasztóink elé tárni. A Dandelion olyan, mint egy kedves, nyári emlék: vidám és felejthetetlen. Hányszor fújtuk gyermekkorunkban a pitypang ernyős magvait a messzeségbe és vajon, meddig követtük tekintetünkkel a pillekönnyű virágmagokat, míg el nem tűntek? Ez inspirálta Borászainkat, akik ezért nem egyszerűen elkészítették, hanem megálmodták a Dandelion borokat. Palackokba zárták a frissességet, az üdeséget, hogy Önnek is része legyen a napsütötte lankák legjobb szőlővesszőiről származó nemes italnak. A Canter Borházban készülő Dandelion boraink a legmodernebb feldolgozó és érlelő technológiával készülnek; az alapanyagul szolgáló szőlő kizárólag a legkiválóbb történelmi borvidékekről származik, az adott vidék profiljába legjobban beleillő szőlőfajtákból. A pusztán reduktív érlelésnek köszönhetően a Dandelion borok megőrzik a szőlő elsődleges ízjegyeit, aromáit és a fajtajelleget közvetítik.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Hol vásárolható meg

Spar, Metro, Tesco

Canter Borház bemutatása

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A 2012-ben felépült borászat tervezésénél nem számított a külcsín, a különleges látványelemek felvonultatása. A tervezéstől jelen lévő borászok szemében csak egy cél lebegett, egy olyan tiszta technológiájú, átlátható pince megépülése, melyben egy a fontos: A bor.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!