A pincészet borbemutatása
A tállyai Dongó dűlőt már a Bél és Matolai féle besorolások is a legmagasabb kategóriában tartották számon. Az andezites és mállott andezites alapkőzeten a vulkáni hamu lerakodása miatt a talaj egészen sötét árnyalatú, agyagásványokban gazdag, elsősorban zeolitban, ezért borai rendkívül összetettek, ásványosak. A 2013-as év az utóbbi időszak legkiegyenlítettebb évjárata, mely lehetővé tette összetett és jó arányú borok készítését. A 2013-as Dongó Furmint struktúrájában meghatározó a sokrétű savszerkezet és a furmint gyümölcsössége, valamint a másod- és harmadtöltésű zempléni tölgyfahordókban eltöltött 10 hónapos érlelés jegyei.
Érlelési információkA bor tíz hónapig érett tölgyfahordóban, majd 2014 júliusában palackozták. |
Pinceidő5-10 év |
Hol vásárolható meg
A pincészet webshopjában, az Első Mádi Borháznál.