A pincészet borbemutatása
Alacsony kordon (5500 tőke/ha). Gyom-, rovarirtó és műtrágya nélküli művelés. 3-4-szeri kapálás. Tőkénkénti átlaghozam szűk 500g, maximális 900g (4 évesek a tőkék! - 2009-es telepítés). Bogyózás, gyengéd préselés és rövid ülepítés után spontán erjesztés hordóban enyhe hűtéssel, majd márciusig finomseprőn tartottuk felkeverés nélkül. Hordós érlelés (főképp használt, 500 l) májusig. Azóta tartályban van a bor. Februárban palackozzuk. Sokan eredeztetik a furmintot (szigetit) a Szerémségből. Annak ellenére, hogy a fajta kiveszett a Tarcal-hegyről, komoly érvek szólnak a feltevés mellett. Borászatunk telepítette vissza Tarcalról a szerémi Tarcal-hegyre először a T85-ös klónt, majd pedig Szepsy István válogatását az Úrágyából (dr. Bussay Lászlón keresztül). A Facebook oldalunkon további részletek találhatók.
Érlelési információk8 hónap tölgyfahordós és 8 hónap tartályos érlelés. |
Hol vásárolható meg
A pincénél, Vinomond - Szabadka, Prirodno vino -webshop
Nagy Sagmeister Borászat bemutatása
Ürög és Nyárád legjobb dűlőiben, magmatikus metamorf (szerpentin) ill. változatos tengeri üledékes kőzeteken, talajokon szőlészkedünk 245 és 320 m magasságban. Nem használunk gyom-, és rovarirtókat, műtrágyát. Alacsony hozammal és adalékanyagok mellőzésével készítjük borainkat a minőség és természethűség jegyében.