A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Bikavér

Gál Lajos Pincészete Egri Bikavér 2006

Véleményünk szerint

Érett cseresznye és málna csábító illata, kevés földdel és a hordós érlelés alig érezhető nyomával. Kóstoláskor érezzük, hogy a bor egyensúlyban lévő sav-, tannin- és alkoholtartalommal rendelkezik, amelyeket fűszeres aromák egészítenek ki. Hideg sült húsoktól, szalámi, kolbász vagy szalonna karikáktól kísérve kiváló lehet egy magyar ízvilágú mégis eleganciát kívánó pókerpartihoz.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-10-01

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    5600
  • Ár

    2500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    45% kékfrankos
    25% cabernet sauvignon
    20% merlot
    10% menoir

Gál Lajos Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Magyarország első védett eredetű bora. A mi 2006-os Egri Bikavérünk egy komplex, telt ízű, testes, gazdag vörösbor. Házasításához nagymértékben kékfrankost, valamint cabernet sauvignon-t, merlot-t, és a régi hagyományokat felidézve menoire (kékmedoc) használtunk fel. Az évjáratnak köszönhetően elsősorban a gyümölcsaromák dominálnak a háttérben megjelenő fűszerek és érlelési illatokon túl. Elegáns, finom ízű bor lekerekedett savakkal és bársonyos tanninokkal. Fogyasztását 16-18 ºC-on ajánljuk paprikás ételek, sertés, marha valamint kisvadak mellé.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Borárium (Mammut 1, Aréna Plaza), Radovin (Pannónia utca, Pesthidegkút), Bor és Más

Gál Lajos Pincészete bemutatása

A birtok célja olyan hagyományos egri bor előállítása (hagyományos technológiával), amelyet a ma embere is megért és értékel. Legfontosabb boraink: Egerszóláti Olaszrizling és Egri Bikavér


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!