A pincészet borbemutatása
Magyarország első védett eredetű bora. A mi 2006-os Egri Bikavérünk egy komplex, telt ízű, testes, gazdag vörösbor. Házasításához nagymértékben kékfrankost, valamint cabernet sauvignon-t, merlot-t, és a régi hagyományokat felidézve menoire (kékmedoc) használtunk fel. Az évjáratnak köszönhetően elsősorban a gyümölcsaromák dominálnak a háttérben megjelenő fűszerek és érlelési illatokon túl. Elegáns, finom ízű bor lekerekedett savakkal és bársonyos tanninokkal. Fogyasztását 16-18 ºC-on ajánljuk paprikás ételek, sertés, marha valamint kisvadak mellé.
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés |
Pinceidő10 év |
Hol vásárolható meg
Borárium (Mammut 1, Aréna Plaza), Radovin (Pannónia utca, Pesthidegkút), Bor és Más
Gál Lajos Pincészete bemutatása
A birtok célja olyan hagyományos egri bor előállítása (hagyományos technológiával), amelyet a ma embere is megért és értékel. Legfontosabb boraink: Egerszóláti Olaszrizling és Egri Bikavér