A pincészet borbemutatása
Etyek-Budai FRISS rövid története: felmerült az Etyek-Budai borvidék stratégiájának kidolgozása során, hogy egy olyan bor készítésére legyen lehetőség borászatok számára, amely kifejezheti a borvidéken készített borokat a pincészetek saját képére formázva, de a leírt szígorú feltételeknek megfelelően. A hegyközségek egyetértésével önállóan (Etyek- Budai FRISS) néven került be a termékleírásokba. Jellemzői: könnyed, max. 12.5 % alkohol, száraz, gyümölcsös, 1 éven belül forgalmazható. A borvidékre főként jellemző kilencféle szőlőt lehet felhasználni, minimum 2, maximum 4 fajta szőlő felhasználásával lehet a bort elkészíteni. Az Etyek-Budai FRISS bárhol készülhet a borvidék területén. Az elmúlt év nyarán elhatároztam, hogy egy 1000 palackos tételt fogok készíteni. Szüret kezdete: augusztus 28. Elkészült: október eleje. Amit erről a borról gondoltam az elkészítése előtt, azt a bor és a piac visszaigazolta. Remélem, az elkövetkezendő években mind többen fognak Etyek-Budai FRISS bort készíteni, tovább öregbítve borvidékünk hírnevét.
Érlelési információkTartályos feldolgozás. |
Hol vásárolható meg
Kifutott tétel.
Kattra Pincészet bemutatása
1994–ben alapított családi vállalkozás, közel 6 ha saját szőlővel rendelkezünk. Különös gondot fordítunk a minőségi szőlő előállítására. Bormennyiségünket és választékunkat minőségi szőlők felvásárlásával egészítjük ki. Korszerű reduktív technológiát alkalmazunk, de vörösborainkat új barrique hordókban érleljük.