A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Etyek-Budai Friss

Kattra Pincészet Etyek-Budai Friss 2011

Véleményünk szerint

A visszafogott illatot hamvas gyümölcsösség, kedves virágosság jellemzi. Ahogy levegőt kap a bor, egy érett körtés illatjegytől egyre édesebb tónusúvá válik. A karcsú test mellette élénk savak fickánkolnak, ízvilágát bazsalikomra és más zöld fűszerekre emlékeztető jegyek, valamint citrusok építik fel. Friss, ropogós szerkezet, lecsengésében kevés grépfrútos kesernyésséggel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-08-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  1000
 • Ár

  1150 Ft
 • Fajtaösszetétel

  45% szürkebarát
  35% chardonnay
  20% királyleányka

A pincészet borbemutatása

Etyek-Budai FRISS rövid története: felmerült az Etyek-Budai borvidék stratégiájának kidolgozása során, hogy egy olyan bor készítésére legyen lehetőség borászatok számára, amely kifejezheti a borvidéken készített borokat a pincészetek saját képére formázva, de a leírt szígorú feltételeknek megfelelően. A hegyközségek egyetértésével önállóan (Etyek- Budai FRISS) néven került be a termékleírásokba. Jellemzői: könnyed, max. 12.5 % alkohol, száraz, gyümölcsös, 1 éven belül forgalmazható. A borvidékre főként jellemző kilencféle szőlőt lehet felhasználni, minimum 2, maximum 4 fajta szőlő felhasználásával lehet a bort elkészíteni. Az Etyek-Budai FRISS bárhol készülhet a borvidék területén. Az elmúlt év nyarán elhatároztam, hogy egy 1000 palackos tételt fogok készíteni. Szüret kezdete: augusztus 28. Elkészült: október eleje. Amit erről a borról gondoltam az elkészítése előtt, azt a bor és a piac visszaigazolta. Remélem, az elkövetkezendő években mind többen fognak Etyek-Budai FRISS bort készíteni, tovább öregbítve borvidékünk hírnevét.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Hol vásárolható meg

Kifutott tétel.

Kattra Pincészet bemutatása

1994–ben alapított családi vállalkozás, közel 6 ha saját szőlővel rendelkezünk. Különös gondot fordítunk a minőségi szőlő előállítására. Bormennyiségünket és választékunkat minőségi szőlők felvásárlásával egészítjük ki. Korszerű reduktív technológiát alkalmazunk, de vörösborainkat új barrique hordókban érleljük.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!