A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Franciscus

Heimann Családi Birtok Franciscus 2008

Véleményünk szerint

A gyümölcs és a hordó játékában az előbbi kerekedik felül: fekete cseresznyét, meggyet, szilvát, szedret idéz elénk a dús illat. A kortyban elsőként a jelentős, érett tanninérzetre és a fahordós érlelés őt erősítő fűszereire leszünk figyelmesek, ennek a markáns vonalnak ugyanakkor húst ad az itt is erőteljes kék és fekete bogyós gyümölcsár, a melegségről pedig az alkoholtartalom gondoskodik. Lecsengésében csokoládéval búcsúzik a bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-05-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  7100
 • Ár

  5900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  60% cabernet franc
  40% sagrantino

Heimann Családi Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A helybéliek elmondása szerint a sagrantino szőlőfajtát az assisi St. Franciscushoz zarándokló hívek vitték be Umbriába. A Heimannok szekszárdi tíz generációjában hét viseli a Ferenc nevet. Az 1848-ban született ükapát még Franciscusként írták a Biblia hátsó lapjára. Az ő tiszteletükre kereszteltük Franciscusnak a bort.

Érlelési információk

A tartályos erjesztést (fa- és betonkádban) 2 év tölgyfa hordós érlelés követte (nagyhordó - sagrantino, 500 literes francia barrique - cabernet franc). A piacra kerülése előtt a bor két évet töltött palackban.

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Heimann Présház

Heimann Családi Birtok bemutatása

A Heimannok tizedik generációja veszi kézbe a metszőollót Szekszárdon. Zoltán fiúnk világlátott céhlegény, de már a családi manufaktúra szerves része. Fent élünk az Iván-völgy tetején, az ősi présházban. Mögöttünk húsz hektár, négy tagban, két kilométeres átmérőjű körön belül. Innét karnyújtásnyira van a mennyország. Földkórosak vagyunk, bele vagyunk szerelmesedve a szőlőbe, a természetbe, az életbe, a kadarkába, a kékfrankosba, a játékba, amit a hazai és világfajták egyensúlya kínál. Dolgunk van vele, műveljük, hogy érték legyen belőle. Ez a feladatunk. Az ember megértheti önmagát, önmagán keresztül a természetet, és ha a kettő harmonikus egyensúlyba kerül, abból megszületik egy palack bor. A bor mögött munkás hétköznapok, a természet kiszámíthatatlan szeszélye, címke, nyomdaköltség, dugó, üveg, szőlőmunkások bére, a hivatalnak packázásai, de végül mindig felülkerekedik az öröm és az élet szeretete. Szembe megyünk a harsány, kérész életű divattal. Hosszú távon szeretnénk közvetíteni a gyümölcsösség örömét, a savak üde játékát, az ízek természetes, kozmetikázatlan tisztaságát, a test eleganciáját. Ha mindebből stílus születik, az már a ráadás.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!