A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos - Szekszárd

Heimann Családi Birtok Kékfrankos - Szekszárd 2012

Véleményünk szerint

Az első szippantáskor füstös illatot érzünk, majd ahogy levegőt kap a bor, egyre több koncentrált gyümölcsösség nyer teret benne, hogy a harmadik hullámban a fűszeres jegyek kerekedjenek felül. Zamatos a korty, hála a vezető szerkezeti elemnek bizonyuló savaknak, amelyek integrálódtak az érett, meggyre, cseresznyére emlékeztető ízekkel. A test közepes súlyú, az alkohol ezzel arányos, a tanninok mértéktartóak. Rusztikus hangulatot hordozó, aromagazdag bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  14000
 • Ár

  1750 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Heimann Családi Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Bátaszéki ültetvényről származó szőlő, melyből egy egyszerű ízvilágú, kedves bort szeretnénk készíteni. Az erjesztést követően nagyméretű ászokhordókban érett 1 évig.

Érlelési információk

A bort nagy, 5000 literes hordóban érlelték és 2014. január 10-én palackozták.

Pinceidő

2015

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Tesco, Spar

Heimann Családi Birtok bemutatása

A Heimannok tizedik generációja veszi kézbe a metszőollót Szekszárdon. Zoltán fiúnk világlátott céhlegény, de már a családi manufaktúra szerves része. Fent élünk az Iván-völgy tetején, az ősi présházban. Mögöttünk húsz hektár, négy tagban, két kilométeres átmérőjű körön belül. Innét karnyújtásnyira van a mennyország. Földkórosak vagyunk, bele vagyunk szerelmesedve a szőlőbe, a természetbe, az életbe, a kadarkába, a kékfrankosba, a játékba, amit a hazai és világfajták egyensúlya kínál. Dolgunk van vele, műveljük, hogy érték legyen belőle. Ez a feladatunk. Az ember megértheti önmagát, önmagán keresztül a természetet, és ha a kettő harmonikus egyensúlyba kerül, abból megszületik egy palack bor. A bor mögött munkás hétköznapok, a természet kiszámíthatatlan szeszélye, címke, nyomdaköltség, dugó, üveg, szőlőmunkások bére, a hivatalnak packázásai, de végül mindig felülkerekedik az öröm és az élet szeretete. Szembe megyünk a harsány, kérész életű divattal. Hosszú távon szeretnénk közvetíteni a gyümölcsösség örömét, a savak üde játékát, az ízek természetes, kozmetikázatlan tisztaságát, a test eleganciáját. Ha mindebből stílus születik, az már a ráadás.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!