A pincészet borbemutatása
Legtartalmasabb rozé vagy leglazább vörösbor? Talán mindkettő igaz. Nekünk ez a Fuxli, a szekszárdi siller a mindennapokra. Öröm bárkivel, bárhol, bármikor... A közös erővel létrehozott szekszárdi ernyőmárka alatt készült borunk. Az első évjáratban 6-an indultunk, 2012-ben pedig már 9 szekszárdi termelő készített Fuxlit. Szívesen ajánljuk a többiekét is: ifj. Márkvárt János, Hetényi Pince, Merfelsz Pince, Neiner Családi Pince, Németh János Pincészet, Posta Borház, Sebestyén Pince, és Tringa Borpince!
Érlelési információkA szőlőt 1,5-2 napig áztatták a héjon, majd préselésre került. Az irányított erjesztés 16-18 fokon valósult meg. Almasavbontás történt. A bor 20%-a 2 hónapig ászokhordóban érett, a többi acéltartályban volt végig. Palackozva 2012. február 21-én, csavarzárral. |
Hol vásárolható meg
Bortársaság
Heimann Családi Birtok bemutatása
A Heimannok tizedik generációja veszi kézbe a metszőollót Szekszárdon. Zoltán fiúnk világlátott céhlegény, de már a családi manufaktúra szerves része. Fent élünk az Iván-völgy tetején, az ősi présházban. Mögöttünk húsz hektár, négy tagban, két kilométeres átmérőjű körön belül. Innét karnyújtásnyira van a mennyország. Földkórosak vagyunk, bele vagyunk szerelmesedve a szőlőbe, a természetbe, az életbe, a kadarkába, a kékfrankosba, a játékba, amit a hazai és világfajták egyensúlya kínál. Dolgunk van vele, műveljük, hogy érték legyen belőle. Ez a feladatunk. Az ember megértheti önmagát, önmagán keresztül a természetet, és ha a kettő harmonikus egyensúlyba kerül, abból megszületik egy palack bor. A bor mögött munkás hétköznapok, a természet kiszámíthatatlan szeszélye, címke, nyomdaköltség, dugó, üveg, szőlőmunkások bére, a hivatalnak packázásai, de végül mindig felülkerekedik az öröm és az élet szeretete. Szembe megyünk a harsány, kérész életű divattal. Hosszú távon szeretnénk közvetíteni a gyümölcsösség örömét, a savak üde játékát, az ízek természetes, kozmetikázatlan tisztaságát, a test eleganciáját. Ha mindebből stílus születik, az már a ráadás.