A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Fuxli

Heimann Családi Birtok Fuxli 2012

Véleményünk szerint

Rövid szellőztetés után a poharunkban egy édes tónusú, szörpre vagy cukorkára emlékeztető illatvilág bontakozik ki. A műfajon belül a teltebbnek számító testnek köszönhetően a korty is érettebb karaktert ölt. Ehhez hozzájárul még az aromatika: az ízben is visszatérnek a korábbi bogyós gyümölcsös jegyek, emellett a savgerinc lágy ívű, az alkoholérzet a bor délies hangulatát támogatja.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-05-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  4800
 • Ár

  1750 Ft
 • Fajtaösszetétel

  50% kadarka
  50% kékfrankos

Heimann Családi Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Legtartalmasabb rozé vagy leglazább vörösbor? Talán mindkettő igaz. Nekünk ez a Fuxli, a szekszárdi siller a mindennapokra. Öröm bárkivel, bárhol, bármikor... A közös erővel létrehozott szekszárdi ernyőmárka alatt készült borunk. Az első évjáratban 6-an indultunk, 2012-ben pedig már 9 szekszárdi termelő készített Fuxlit. Szívesen ajánljuk a többiekét is: ifj. Márkvárt János, Hetényi Pince, Merfelsz Pince, Neiner Családi Pince, Németh János Pincészet, Posta Borház, Sebestyén Pince, és Tringa Borpince!

Érlelési információk

A szőlőt 1,5-2 napig áztatták a héjon, majd préselésre került. Az irányított erjesztés 16-18 fokon valósult meg. Almasavbontás történt. A bor 20%-a 2 hónapig ászokhordóban érett, a többi acéltartályban volt végig. Palackozva 2012. február 21-én, csavarzárral.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Heimann Családi Birtok bemutatása

A Heimannok tizedik generációja veszi kézbe a metszőollót Szekszárdon. Zoltán fiúnk világlátott céhlegény, de már a családi manufaktúra szerves része. Fent élünk az Iván-völgy tetején, az ősi présházban. Mögöttünk húsz hektár, négy tagban, két kilométeres átmérőjű körön belül. Innét karnyújtásnyira van a mennyország. Földkórosak vagyunk, bele vagyunk szerelmesedve a szőlőbe, a természetbe, az életbe, a kadarkába, a kékfrankosba, a játékba, amit a hazai és világfajták egyensúlya kínál. Dolgunk van vele, műveljük, hogy érték legyen belőle. Ez a feladatunk. Az ember megértheti önmagát, önmagán keresztül a természetet, és ha a kettő harmonikus egyensúlyba kerül, abból megszületik egy palack bor. A bor mögött munkás hétköznapok, a természet kiszámíthatatlan szeszélye, címke, nyomdaköltség, dugó, üveg, szőlőmunkások bére, a hivatalnak packázásai, de végül mindig felülkerekedik az öröm és az élet szeretete. Szembe megyünk a harsány, kérész életű divattal. Hosszú távon szeretnénk közvetíteni a gyümölcsösség örömét, a savak üde játékát, az ízek természetes, kozmetikázatlan tisztaságát, a test eleganciáját. Ha mindebből stílus születik, az már a ráadás.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!