A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Fröccsnekisjó Olasz rizling

Borbély Családi Pincészet Fröccsnekisjó Olasz rizling 2012

Véleményünk szerint

Könnyed illat, amelyben előbb gyógynövényes, almás, majd később mézes jegyek kelnek játékra egymással. A korty súlycsoportjában az illatnak megfelelő, szerkezetében hol az alkohol-, hol a savérzet bizonyul erősebbnek. Visszafogott fűszerekre, olajos magvakra emlékeztető, enyhén kesernyés aromatika. Grillezett fehér húsokhoz töltenénk tisztán, vagy a bor elnevezésének megfelelően akár fröccsként is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-06-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Az olaszrizling a Badacsonyi borvidék legelterjedtebb fajtája. Az egészséges, érett szőlőből préselt mustot tartályban erjesztettük, hogy egy frissebb, gyümölcsös stílusú rizlinget, egy igazi fröccsbort kapjunk. A fajtának és a bazalt talajnak köszönhető finom savtartalommal és keserűmandulára emlékeztető utóízzel rendelkezik.

Érlelési információk

Tartályos erjesztés.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Selection Delicates, Pampetrics Borkereskedés, Pohárszék Borbár, Vinopolis

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!