A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling Bácsi dűlő

Borbély Családi Pincészet Olaszrizling Bácsi dűlő 2008

Véleményünk szerint

Diszkrét fellépésű illat. Szüksége van egy kis időre, amíg a benne lévő ásványosság, grapefruit, a háttérben meghúzódó édes hangulat teljes szépségében megmutatkozik. A határozott savgerinccel szépen működnek együtt a már illatban is megtapasztalt citrusos és minerális ízek. Ehhez a borhoz férfi kell, meg diófa a pince előtt, meg idő. Megélt idő, meg ráfordított idő.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-05-06

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Badacsony
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    700
  • Ár

    1600 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A Bácsi dűlő ajándékát a hagyományokhoz ragaszkodva nagy tölgyfahordóban 3 hónapig érleltük. A bazalt alapú, agyagos talajnak köszönhető nagy komplexitású, keserű mandulára emlékeztető utóízű és magas magnézium tartalmú kiváló bor. Fogyasztását 11- 13 fokra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

Nagyfahordóban érlelt

Pinceidő

Évekig

Hol vásárolható meg

Pincészet, Corvinum

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!